Aktuelt

Årets læsevejleder 2016

Nota har uddelt prisen for årets læsevejleder blandt mange dygtige og inspirerende kandidater
2. november 2016
Af Morten Nielsen

"Arbejder grundigt og vedholdende i forhold til de læseudfordringer, elever på skolen har, og sætter en ære i samarbejdet med forældrene"

2. november uddelte Nota prisen som årets læsevejleder på Notas konference Alle kan læse, i Middelfart. Årets læsevejleder modtager ud over hæderen for sit flotte arbejde en check på 12.500 kroner.

Årets læsevejleder 2016

Årets læsevejleder er Camilla Dybdal, som er læsevejleder på Nordre Skole i Viborg. Hun er 42 år og har været lærer siden 2000, læsevejleder siden 2007. Camilla Dybdal er indstillet af skoleleder Brian Roed fra Nordre Skole. Læs uddrag af begrundelsen sidst i artiklen.

Prisen skal inspirere

Nota har igennem tre år uddelt prisen som årets læsevejleder.
​- Det gør vi for at sætte fokus på det helt afgørende arbejde, som læsevejlederne gør på skolerne, siger leder af Notas Bibliotek, Lene Harder. 

- Vi vil gerne sætte fokus på det arbejde, som så dygtige læsevejledere som Camilla Dybdal leverer. Også for at inspirere andre undervisere og læsevejledere til arbejdet på det her område, siger Lene Harder. 

Indstilling af Camilla Dybdal til prisen

"Camilla er rigtig dygtig til at arbejde i sin funktion på skolen. og hun sammensætter hver uge et nyt program for de elever, som vi vurderer skal have særlig støtte omkring læse/skrive-vanskeligheder. Hun er en tovholder for vores PLC / indsatsteam jf. gældende lovgivning på området, og dette har gjort, at vi er kommet et godt stykke vej med vores indsatsområde PLC i ny form på skolen.

Arbejder med sammenhængen mellem skole og hjem

Camilla arbejder grundigt og vedholdende i forhold til de læseudfordrede elever på skolen, og sætter en ære i samarbejdet med forældrene. Hun arbejder med sammenhænge mellem indsatser på skolen, og hvordan hjemmet kan understøtte og medudvikle elevens læsefaglige udvikling. Hun er aktiv og inspirerende i det kommunale netværk for læsevejledere, hvor hun er medudviklende i den kommunale praksis og indsats.

Hun er dygtig til at omsætte vejledninger fra fx den pædagogisk psykologiske rådgivning (PPR) til konkrete handlinger."

Nota ønsker Camilla Dybdal et stort tillykke med prisen!