Gå til hovedindhold
Aktuelt

Konference om tips til undervisning af ordblinde børn og unge

Mød Peter Lund Madsen og andre, når Nota inviterer alle undervisere til gratis konference i forbindelse med afslutningen af projektet Ambassadørnetværket den 28. august i Odense.
28. juni 2018
Billede fra konference om undervisning af ordblinde børn og unge

Ambassadørnetværket er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje og henvender sig til undervisere, der beskæftiger sig med ordblinde i grundskolen.

Inspirationsmateriale til undervisere

Som et led i Ambassadørnetværket er der blevet udviklet frit tilgængelige inspirationsmateriale, der består af tolv foldere med råd til undervisere af ordblinde. Hver folder er udarbejdet af fagfolk.

I en af folderne kan du f.eks. finde råd til, hvordan du skaber en mere inkluderende undervisning i klasselokalet, og i en anden kan du finde råd til, hvordan du arbejder med ordblindhed på de forskellige klassetrin.           

Dagens program

Dagen starter ud med en gennemgang af konceptpakkerne og den eksterne evaluering af projektet. Derefter vil to læsevejledere fra Sydskolen i Asnæs fortælle os om deres erfaringer med brug af inspirationsmaterialet i undervisningen.

Til slut vil Peter Lund Madsen navigere os gennem hjernens komplekse centre, når han i sit oplæg ”Hjernen og ordblindhed” vil gøre os klogere på, hvad dysleksi er for en størrelse.

Mellem de forskellige oplæg vil der være frokost, forfriskninger og kaffe. Det er gratis at deltage og det fulde program kommer senere her på siden. 

Praktiske information

Hvornår: 28. august 2018 kl. 09.30-15.30

Hvor: Scandic, Hvidkærvej 25, 5250 Odense