Gå til hovedindhold
Aktuelt

Medlem nr. 150.000: Nota er en stor hjælp for mig

Nota har nu over 150.000 medlemmer. Gymnasieelev Amanda Sembach på 18 år er medlem nr. 150.000 og fortæller at Nota er en uvurderlig hjælp i forhold til skolearbejde.
4. september 2018
Billede af Amanda Sembach, to af hendes undervisere samt Lene Harder og Michael Wright fra Nota

Nu kan Amanda nå at læse det samme som de andre

Amanda er ordblind og går i 2.g på Nykøbing Falster Katedralskole.

”Det er en stor hjælp, at jeg kan finde alle de bøger, jeg skal bruge elektronisk. Nogle gange får vi at vide, at vi har 10 minutter til at læse noget i en bog. Nu kan jeg nå at læse det, da jeg kan lytte til bogen. Jeg har altid læst meget, men før tog det lang tid og jeg fik ofte hovedpine, men nu lytter jeg til en masse bøger.”, fortæller Amanda.

Klarede folkeskolen godt, men noget var galt

Folkeskolen igennem klarede Amanda sig godt, fik gode karakterer og blev derfor aldrig testet. Hun fornemmede dog, at noget ikke var helt normalt:

”Der var ingen alarmklokker, der ringede hos lærerne. Men jeg havde selv en fornemmelse af, at der var noget galt, men hvis jeg tog det op, fik jeg at vide, at jeg nok bare havde en dårlig dag.”

Stor lettelse at få en afklaring

Det var derfor først i gymnasiet Amanda blev testet for ordblindhed og fik adgang til hjælpemidler og Nota. Det var en stor lettelse at blive erklæret ordblind og få en forklaring på, hvorfor nogle ting var så svære for hende:

”Jeg synes, det er fedt at have fået en afklaring. Det tog så lang tid for mig at lave opgaver og læse. Det var en kamp og hårdt arbejde. Før brugte jeg måske seks timer på en aflevering – nu bruger jeg to.”

Notas medlemstal vokser støt

Notas medlemstal har været støt stigende de seneste år og nu har over 150.000 medlemmer glæde af Notas tilbud til ordblinde, synshandicappede og andre med læsevanskeligheder. Det er kendetegnende for Notas medlemsskare, at det er ordblinde børn og unge der bliver indmeldt langt flest af.