Gå til hovedindhold
Aktuelt

Nota åbner første kontor i Nakskov

Fra i dag kan lokale medarbejdere arbejde hos Nota i Nakskov. Nota har nemlig oprettet et nyt kontor, indtil hele organisationen rykker. Det glæder både lokale medarbejdere og Nota.
16. januar 2019
De lokale medarbejdere fra Lolland-Falster blev modtaget med blomster på det nye kontor.
Af Lauge Eilsøe-Madsen

Den 16. januar rykker første del af Nota ind i Nakskov. På et kontor i LF Business Box på Axeltorv i Nakskov kan lokale medarbejdere fra Lolland-Falster og omegn nu gå på arbejde hos Nota. Her kommer de til at kunne arbejde, til det store indryk sker d. 1. oktober 2019.

”Vi vil gerne spare de lokale medarbejderes tur til København hver dag,” fortæller Notas direktør, Michael Wright, om kontoret i Nakskov. ”Nu er den daglige arbejdsgang kommet til Nakskov, præcis som den kommer til at være, når vi flytter ind på det gamle rådhus,” siger han.

De lokale medarbejdere vil stadig også skulle arbejde i København. Michael Wright håber dog på, at det nye kontor vil lette deres arbejdsuge. ”Vi skal sikre de bedst mulige forhold for vores nye medarbejdere,” fortæller han. ”Hvis man er fra Lolland-Falster-området og ansat hos Nota, så er det med et løfte om, at arbejdspladsen kommer til én. Det tager vi første skridt mod, mens vi arbejder med at flytte resten af organisationen,” siger han.

Lokale medarbejdere glæder sig

For medarbejderne fra lokalområdet betyder det meget, at der nu bliver oprettet et nyt kontor. ”Der kommer mere struktur på min arbejdsdag,” fortæller Rikke Harlund Petersen fra Nakskov, som er ansat hos Nota. ”Vi har kunnet arbejde hjemmefra, men nu kan vi have noget socialt på arbejdspladsen med kontoret i Nakskov. Vi kan begynde at opbygge en arbejdskultur,” siger hun.

Særligt morgentrafikken kommer Rikke Harlund Petersen ikke til at savne.” Jeg synes, at det er helt fantastisk at vi begynder at kunne have vores arbejdsplads i Nakskov allerede nu,” fortæller hun. Det glæder Michael Wright. ”Folk i Nakskov skal vide, at vi arbejder hårdt på at rykke organisationen,” fortæller han. ”Det tager tid, men med vores nye kontor vil vi gerne vise, at vi er på vej. Det nye kontor er første skridt mod at rykke hele Nota til Nakskov,” siger han

Fakta

  • Nota er en statslig organisation under Kulturministeriet, som skal rykke til Nakskov d. 1. oktober 2019 som en del af regeringens arbejde med at udflytte statslige arbejdspladser
  • Nota er det nationale bibliotek og videncenter for mennesker med læsevanskeligheder
  • Nota har over 155.000 medlemmer med læsehandicaps som synshandicappede, ordblinde og med andre handicaps som ADHD m.m.
  • I opstartsperioden vil der være mellem 6 og 20 medarbejdere tilknyttet kontoret i Nakskov
  • Nota arbejder nu på at rykke hele organisationen med materiel og IT til Nakskov på en hensigtsmæssig måde, som ikke går ud over organisationens medlemmer

Kontakt

Michael
Wright
Direktør
Tlf. 39 13 46 46