Gå til hovedindhold
Aktuelt

Nota indgår aftale om ny læse-app målrettet skolebørn

Maneno-appen skal motivere de yngste medlemmer til at læse. Med gratis adgang til Notas bøger i læse-appen i to år
13. marts 2017
Den tegnede drage Maneno siger velkommen på skærmbillede i en tablet
Af Morten Nielsen

Nota har indgået aftale med virksomheden bag læse-appen Maneno. Den tablet-baserede læse-app har støttende interaktive læsefunktioner, som består i oplæsning, fremhævning og orddeling.

Den blå drage skal give læselyst

 – Notas medlemmer får adgang til Maneno medio 2017, særligt med henblik på de yngste læsere, fortæller projektleder Christian Randing.

Maneno er en læse-app til tablet med tekst og lyd udviklet til skoleelever i alderen 8 til 13 år. Appen er udviklet til alle, men hos Nota vurderes den at være særlig god til børn med læsevanskeligheder.

 – Som læser får jeg et drageæg, der udvikles til en drage, som kan vokse, og som jeg kan købe sjove ting til, jo mere jeg læser, fortæller Christian Randing om appens gamification-elementer.

En væsentlig udfordring for Nota 

 – Det er en stor udfordring for Nota at aktivere og fastholde de yngste læsere, fortæller bibliotekschef Lene Harder.

 – Vi havde haft Maneno inde i et pilotprojekt med en mindre gruppe medlemmer i 2016, og det gik så godt, at vi nu vil prøve det her i en toårig periode.

Medlemmer får adgang i forsommeren 2017

Nota giver sine medlemmer gratis adgang til appen i løbet af forsommeren. Den nærmere dato ligger ikke helt fast endnu, men forventes at blive i maj måned.

Samarbejdet med Maneno løber i første omgang i to år, og vil blive evalueret undervejs for at se, om en motiverende læse-app er en af løsningerne på at aktivere Notas yngste medlemmer.

 

Kontakt: maneno@nota.dk