Gå til hovedindhold
Aktuelt

Nye midler til lærernetværk målrettet ordblinde elever

Slots- og Kulturstyrelsen tildeler et netværksprojekt mellem Nota og pædagogiske læringscentre 460.000 kroner
2. februar 2017
Af Morten Nielsen

 

 – Det er ambitiøst, men der er så god energi i underviserne, siger projektleder Katrine Bruun Dahl om Notas netværk målrettet lærere for ordblinde elever i folkeskolen.

Nye midler skal udbrede Notas netværk for undervisere af ordblinde elever

Slots- og Kulturstyrelsen har netop tildelt et projekt mellem Nota og pædagogiske læringscentre i Taastrup, Sorø og København. Projektet skal udbrede Notas eksisterende netværk for undervisere af ordblinde elever. De 460.000 kroner går til seminarer og informationsmaterialer som fx film, der tilsammen skal samle 450 undervisere i projektperioden, som går til medio 2018.

Det handler om læselyst

 – Det hele handler dybest set om ordblinde børns læselyst, fortæller projektleder fra Nota, Katrine Bruun Dahl, som også er børne/unge-bibliotekar.

 – Det her arbejde skal hjælpe lærerne med at give de ordblinde elever læselysten. Læselysten skal være med til at fastholde dem i læsning og de hjælpemidler, som skal gøre dem i stand til at ende med en uddannelse. Men der skal være en vis læselyst, og det skal vi understøtte,

Seminarer styrker faglighed omkring ordblinde elever 

Midlerne til projektet går blandt andet til seminarer i efteråret 2017. Her er målet samlet set at klæde 450 undervisere af ordblinde elever bedre på til at varetage den del af deres arbejde.  

 – Det er ambitiøst, men der er så god energi i underviserne, siger projektleder Katrine Bruun Dahl. Vores erfaring fra pilotprojektet i 2016 er, at underviserne har så stor glæde af en fokuseret dag om deres ordblinde elever. Pludselig handler det kun om ordblindes behov, praktiske tips og tricks, siger hun. 

 

Samarbejdesparterne i lærernetværket
 

Folkeskolerne i Sorø, Sorø Kommune

Pædagogisk Læringscenter på Tove Ditlevsens Skole, København

Pædagogisk Læringscenter på Gadehaveskolen, Taastrup

Pædagogisk Læringscenter på Borgerskolen, Taastrup

Nota, det nationale bibliotek og videnscenter for mennesker med læsevanskeligheder

 

Ambassadørnetværk - målrettet ordblindeordvisere i fokeskolen

Projektet gennemføres med tilskud fra Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre under Slots- og Kulturstyrelsen.

 

Det kommer til at ske

Projektets fem samarbejdspartnere skal definere, hvilke konkrete materialer projektet skal udarbejde for undervisere. Og hvilket indhold deltagerne skal igennem på seminarerne i efteråret/ vinteren 2017. Undervejs evalueres projektet.

 

Kontakt

Katrine
Bruun Dahl
Bibliotekar
Tlf. 39 13 46 15