Gå til hovedindhold
Aktuelt

Ordblindeindsatser i Danmarks Kommuner

Nota har udgivet et notat, som viser den geografiske fordeling af ordblinde medlemmer i landets kommuner.
27. september 2019
Danmarkskort med farvekoder, der indikerer Notas medlemsfordeling i landets kommuner.

Notas medlemsfordeling i landets kommuner

Nota har udgivet et notat, som viser den geografiske fordeling af ordblinde medlemmer. Af notatet fremgår desuden eksempler på, hvordan otte forskellige kommuner arbejder med ordblindhed.

Medlemsbasen i Nota er vokset markant gennem de senere år. Det betyder, at flere ordblinde danskere har fået adgang til de materialer, som er nødvendige for at uddanne sig trods læsevanskeligheder.

I notatet ”Ordblindeindsatser i Danmarks kommuner” med undertitlen ”Den kommunale fordeling af Notas 12-15-årige ordblinde medlemmer og et indblik i otte kommuners ordblindeindsatser på grundskoleområdet” har Nota opgjort medlemsfordelingen totalt og geografisk.

 

Indsigt i arbejdet med ordblindhed

Notatet giver, som titlen beskriver, tillige indblik i en stribe kommuners konkrete arbejde med ordblindhed. Herunder fremstilles nogle af de elementer, interviewpersonerne vurderer skal være tilstede for at løfte området.

 

Inspiration til ordblinde-aktører

Notatet er ikke en facitliste over nødvendige betingelser for en indsats, ligesom den geografiske fordeling af adgangen til Nota ikke i sig selv er et spejl af intensiteten i indsatsen. Samlet vil de to elementer til gengæld kunne tjene som inspiration til indsatsen og som grundlag for drøftelser og udvikling blandt de mange engagerede aktører på området.