Gå til hovedindhold
Aktuelt

Workshops: Vilde Væsner og Sære Steder i Roskilde

Tilmelding til workshops
23. september 2021
Logo med helhesten og midgårsormen

WORKSHOP: LAV DIT EGET VILDE VÆSEN MED BILLEDKUNSTER MARIA LAU KROGH

I den Nordatlantiske natur findes der mange forskellige vilde væsner, der dukker op i myter og sagn. Måske kender du til Mosekonen, Nøkken, hekse, nisser, elverfolk, trolde og mange andre mærkværdige skabninger. Denne dag kan du lære at bygge dit helt eget mytiske væsen i ler og naturmaterialer med billedkunster Maria Lau Krogh.

For børn fra 9 år og op.

Sted: Kreativt hus for børn, Algade 31, 4000 Roskilde 

Gratis deltagelse.

Om Maria Lau Krogh:

Maria Lau Krogh arbejder som billedkunstner inden for maleri, tegning, illustration, vægmaleri, udsmykning, skulptur og workshops. I flere år har hun undervist børn og unge i billedkunst. For Maria Lau Krogh er det vigtigt at inddrage legen, mulighederne, det eksperimenterende og friheden, for at fantasien og kunsten kan flyde frit. Kunsten giver børn og unge mulighed for at opnå nye erfaringer og erkendelser, at se verden fra en ny vinkel. Maria Lau Krogh underviser i billedkunst på Børnekulturhus Amager og er tilknyttet skoleprojekter og mindre værkstedsprocesser i institutioner og børnehaver.

WORKSHOP: FORTÆL DIN BY FULD AF VILDE VÆSNER OG SÆRE STEDER

Den professionelle fortæller Kasper Sørensen sætter dig denne dag i gang med at fortælle dine egne gyserhistorier med udgangspunkt i Lollands myter og fabeldyr.
Du både laver en historie og fortæller den for andre - og Kasper giver dig effektive teknikker, så det både bliver ekstra uhyggeligt men også ekstra sjovt.

For børn fra 9 år og deres voksne.

Sted: Kreativt hus for børn, Algade 31, 4000 Roskilde 

Gratis deltagelse.

Om Kasper Sørensen:

Hele Kasper Sørensens liv har cirklet omkring historiefortælling, og siden 2001 har han været professionel historiefortæller med virksomheden Fortællekunsten. Kasper Sørensen kan kunsten at fortælle historier, at fange og fastholde lytterne og gøre dem engagerede i budskabet, mens deres opmærksomhed er i nuet og deres telefoner i lommen. Kasper Sørensen er en del af Børneteatret Fortællekunsten, der er et turnerende teater med fokus på fortælleteater. Børneteatret Fortællekunsten har spillet i hele landet og er eksperter i at spille for store grupper børn.

WORKSHOP: SKRIV EN VILD HISTORIE, DER GIVER DINE VENNER ET GYS

Har du hørt om den trebenede helhest i Roskildes gader eller set basilisken ved kilderne? Kom til workshop med forfatter Benni Bødker, som sætter jer i gang med at skabe jeres egne gyserhistorier og fabeldyr med udgangspunkt i Roskildes sagn og myter.

For børn fra 9 -12 år og deres voksne.

Sted: Kreativt hus for børn, Algade 31, 4000 Roskilde 

Gratis deltagelse.

Om Benni Bødker:

Benni Bødker skriver, så blodet flyder, tænderne klaprer og hårene på armene stritter. Og det gør han godt. Han har på ganske kort tid opnået stor popularitet blandt børn og unge, der ikke kan få nok af hans vampyrer, mystiske ordner og vanvittige eksperimenter. Ofte er hans hovedpersoner outsidere eller enspændere, der enten ved skæbnens eller sammensværgelsers mellemkomst ender i håbløse og livstruende situationer. Men midt i uhyggen, blodbadet og gruen skinner humoren, om end noget sort, dog altid igennem.

WORKSHOP: TEGN VILDE VÆSNER OG MYSTISKE MONSTRE OG VÆR MED TIL AT LAVE ET KORTSPIL

Sammen med den populære tegner og Nomernes ”far” Jan Kjær skal vi tegne sære væsner fra lokale sagn og myter. Vi scanner børnenes seje tegninger og de bliver en del af et nyt kortspil om Roskildes vilde væsner.

For børn fra 9-12 år og deres voksne

Sted: Kreativt hus for børn, Algade 31, 4000 Roskilde 

Gratis deltagelse.

Om Jan Kjær:

Menneskejægere, heksepiger, viljetyve og sindssyge PET-agenter i Greve Centeret. Forfatter og illustrator Jan Kjær kommer vidt omkring i sit forfatterskab, men fælles for hans fortællinger er optagetheden af at føle sig forkert, at være ensom, den svære overgang fra barndom til voksenliv og erkendelsen af at man ikke kan klare det hele alene. Om man er en krigernom uden våben eller en ulykkeligt forelsket teenager med evnen til at styre andres handlinger ved hjælp af tankens kraft, så bliver disse eksistentielle udfordringer ganske enkelt lettere at overkomme, hvis man er del af et fællesskab.

  • Vilde Væsner og Sære Steder er del af et læselystprojekt, støttet af Slots- og Kulturstyrelsens Udviklingspulje og afvikles i samarbejde med Nota, Lolland Bibliotekerne og Roskilde Bibliotekerne.