Anbefaling

Ø

Af Steen Langstrup
Forside fra bogen Ø
Tænk at være på en øde ø med sin elskede. Hvide sandstrande, store palmer og smukke koraller, det er en drøm. Tænk så på at være efterladt på en øde ø med sin elskede, der er ved at dø efter at have skåret sig på en giftig koral, og derefter blive anklaget for mord. Det er et mareridt.

Anholdt

Noa er blevet anholdt og sidder nu over for en repræsentant fra den danske ambassade og fortæller sin historie. Han forstår ikke, hvorfor han er blevet anholdt, for han har jo allerede fortalt sandheden til politiet, men det er som om, de ikke tror ham.

Kvinden fra ambassaden er også noget tvivlende over for det, Noa fortæller, om at han og Selina på deres ferie i Sydøstasien er blevet sejlet ud til en fjern ø af nogle lokale mænd. De får at vide, at der er utroligt smukt, men at det også er forbudt område.

Forladt

Efter at de har svømmet rundt og set på de smukke koraller, opdager Selina et lille sår på benet, og hun begynder at få det dårligt. Da de lokale mænd opdager dette, sejler de deres vej, og overlader Noa og Selina til deres egen skæbne. Selina dør og Noa prøver i sin store sorg at overleve i den brændende sol uden mad og drikke.

Er der håb forude?

Fortællingen

Som læseren allerede ved fra starten af, så bliver Noa reddet, og hele bogen er skrevet som hans fortælling af, hvad der skete, mens ambassadekvinden kommer med tvivlende bemærkninger.

Hvis du vil vide, hvad der virkelig skete så læs denne stille gyser, måske får du svar.

28. marts 2022

Læs bogen