Anbefaling

Beduin i laksko

Af Lally Hoffmann
Forside fra bogen Beduin i laksko
Læs om Ole Wøhlers Olsen, der er både har gjort karriere indenfor dansk diplomati og er medlem af Eventyrernes Klub.

Diplomat

Hvis man har lyst til at læse en bog om en usædvanlig mand, der har haft en international karriere i dansk diplomati og boet i verdens brændpunkter, er denne bog en oplagt mulighed. Lally Hofmann har skrevet den efter samtaler med 
Ole Wøhlers Olsen, en af de højst placerede embedsmænd i dansk udenrigstjeneste, med ambassadørposter i Chile, Saudi-Arabien, Syrien. Han var også en kort tid guvernør i Basra for Iraks sydlige region.

Globetrotter

I 1968 konverterede han til Islam og foretog i 1993 en pilgrimsrejse til Mekka - på cykel. Han er i ordets bedste mening en eventyrer og globetrotter, hvorfor han også har været medlem af Eventyrernes Klub siden 1980. En utrolig glæde og 
nysgerrighed ved livet kommer hele tiden op til overfladen i denne bog.

Stor indsigt i Mellemøstens politik

Han har stærke meninger om den politiske situation i Mellemøsten, de islamiske landes situation, politik og levevilkår i dag. Specielt situationen i Irak efter krigen finder han meget betænkelig ud fra sit store kendskab til områdets kultur og historie.

Dette er en bog som både giver et indblik i et interessant menneske som betragter livet med nysgerrighed og undersøgen, men også et menneske der har stor indsigt i Mellemøstens situation.

13. januar 2016

Læs bogen