Anbefaling

Blåskæg

Af Amélie Nothomb
Forside fra bogen Blåskæg
Amelie Nothomb er en belgisk forfatterinde, som har fået stor succes med sine romaner. Særligt i Frankrig, hvor hendes bøger trykkes i store oplag. Hendes seneste bog Blåskæg foregår da også netop i Paris, hvor romanens hovedperson med det specielle navn Saturnine bor.

På boligjagt

Vi møder Saturnine, da hun er på vej til audition hos en ældre rigmand, som lejer et værelse ud i sin herskabslejlighed. Han har indkaldt flere kandidater til samtale, alle yngre kvinder. Saturnine finder hurtigt ud af, at rigmanden tidligere har haft otte kvindelige logerende, som alle efterfølgende er forsvundet på mystisk vis. Det afskrækker hende dog ikke og hun vælger at takke ja til værelset, som hun får tilbudt.

Forførelsens spil

Herefter begynder forførelsens spil mellem de to beboere. Rigmanden skyer ingen midler for imponere den nye unge logerende og Saturnine kæmper en ihærdig kamp for ikke at lade sig dupere. Som læser fornemmer man hurtigt, at rigmanden er bimlende skør, men han er det på en måde, der er temmelig morsom, og man kan ikke undgå også selv at blive lidt betaget af ham.

Fra folkeeventyr til moderne gys

Romanen er en nyfortolkning af det gamle folkeeventyr Blåskæg, der handler om en grusom ægtemand, der dræber sine hustruer som straf for, at de går ind i hans hemmelige kammer.

Selvom romanen går under genren gys, så er den i den mildere ende, og jeg kan anbefale den, hvis man er i humør til en hurtigt læst gyserromance.

25. august 2016

Læs bogen