Anbefaling

Borte iblandt os

Af Carla Guelfenbein
Forside fra bogen Borte iblandt os
Borte iblandt os er en sanselig roman, der omhandler kærlighed og venskab med den ældre forfatter Vera, som omdrejningspunkt. En litterær spændingsbog fra Chile.

Vera

Vera er en stor og anerkendt forfatter, der lever lidt tilbagetrukket, men samtidig er det naturlige midtpunkt ved selskabelige sammenkomster. Da hun bliver fundet for foden af sin trappe, bevidstløs, bliver det betragtet som et uheld, men hendes unge nabo Daniel er sikker på, at der ligger mere bag, og han prøver at finde ud af, hvad der er sket.

Daniel og Emilia

Daniel besøger Vera næsten hver dag på hospitalet, hvor hun ligger i koma, og på hospitalet møder han også Emilia, der er en ung litteraturstuderende, og som er ved at skrive speciale om Veras forfatterskab. De nærer begge en stor passion for Vera, og både sammen og hver for sig ønsker de at blive klogere på hendes person og finde ud af, hvad der skete.

Horacio

Horacio er også en gennemgående person i historien. Han hjælper Emilia med hendes speciale, og det var ham, der foreslog hende at skrive om Vera. Han er selv forfatter og har kendt Vera i mange år i et tæt og følelsesladet forhold.

Fortællingen

Bogen er bygget op, så man på skift følger Daniel, Emilia og Horacio. For Daniels vedkommende følger man hans tanker som en monolog til Vera, som om hun er til stede og kan høre ham. Emilia følger man gennem hendes indre tanker, og derudover er der megen dialog mellem de to unge. For Horacios vedkommende er det tilbageblik til den tid, hvor han og Vera var yngre og sammen.

Det er en smuk og intens fortælling om passion og kærlighed, hvor kærligheden er flettet sammen med det gådefulde og et ønske om at forstå sin egen skæbne.

God fornøjelse.

15. juli 2022

Læs bogen