Anbefaling

Da bunden faldt ud af himlen

Af Jenny Wingfield
Forside fra bogen Da bunden faldt ud af himlen
Dette er en både dejlig og grum familieroman, der oser af de amerikanske sydstater.

Startskuddet til en vidunderlig og forfærdelig tid

Romanen foregår i 1950’erne, hvor familien Moses hver sommer mødes til familietræf. Den voksne datter Willadee dukker op sammen med sin mand, præsten Samuel Lake, og deres tre børn, Noble, Swan og Bienville.

Men denne sommers familietræf ender helt anderledes end forventet, da bedstefar ”Papa John” vælger at tage sit eget liv. Samuel og hans familie flytter nødtvunget ind hos den efterladte svigermor. Det bliver startskuddet til en både forfærdelig og vidunderlig tid for dem alle, ikke mindst 11-årige Swan.

Det lille samfunds skyggesider

De tre børn falder hurtigt til i den lille by, men de lærer også skyggesiderne i det lille samfund at kende. Det er bestemt ikke alle, der vil hinanden det bedste og både menneskets godhed og ondskab kommer til skue.

Det er især mødet med drengen Blade, der bor sammen med sin underkuede mor og sin voldelige far, der bliver kendetegnende for den tid, de tre børn går i møde.

Romanen kaster også lys over den selvjustits, der kan herske i små samfund og hvilke konsekvenser det kan have, når man tager loven i egen hånd.

En filmisk debutroman

Da bunden faldt ud af himlen er Jenny Wingfields debutroman. Den udkom på dansk i 2011. Forfatteren er god til at beskrive de små detaljer, der kan sige mere end ord. Sproget er nærmest filmisk og personbeskrivelserne rammer plet.

Jeg kan varmt anbefale denne roman, hvis du er til en velskrevet slægtshistorie, der behandler både det gode og det onde i mennesker.

23. februar 2017

Læs bogen