Anbefaling

De danske legionærer

Af Hanne Mølby Henriksen
Forside fra bogen De danske legionærer
Fremmedlegionen er en berømt militærenhed i den franske hær. Legionen er et elitekorps med streng disciplin, kendt for sin store kampvilje og frygtet af enhver modstander.

En dragende, mystisk legion

Legionen blev oprettet i 1831 med base i Nordafrika, men nu ligger hovedkvarteret i Frankrig. Som regel er officererne franske, medens soldaterne kommer fra en lang række lande.

Tidligere havde legionen ry for at tiltrække kriminelle på flugt og eventyrlystne lejesoldater. Man blev ikke spurgt om sin fortid, når man stod i hvervekontoret, men fik et pseudonym og blev indrulleret i korpset. Sådan er det ikke i dag, nu afvises kriminelle.

Fremmedlegionen har altid være omgærdet af mystik, fascination og spænding, og har virket dragende på mange unge mænd.

Danskere i Fremmedlegionen

Hanne Mølby Jensen tager i denne bog udgangspunkt i Fremmedlegionens historie og de danskere, som har været med i Fremmedlegionen. Specielt følges Anders Jøker Nissen og Peter Andersen, der begge meldte sig til legionen i 1991. De var tilknyttet Fremmedlegionens faldskærmsregiment på Korsika.

Ved at følge disse mænd giver hun en god indsigt i det liv, som soldaterne har. Lige fra rekruttiden med de uendelige strabadser og træning, træning og atter træning. Det kammeratskab og samvær, der er blandt soldaterne. Og selvfølgelig også de krige og de barske indsatser, soldaterne blev uddannet til.

Alt i alt en god bog om Fremmedlegionen og de danskere, der har deltaget.

22. november 2017

Læs bogen