Anbefaling

Den engelske kvinde

Af Diana Gabaldon
Forside fra bogen Den engelske kvinde
Den engelske kvinde er første bind i den romantiske, dramatiske og historiske romanserie, Outlander. Bogen har det hele: spænding, action, tidsrejser, historisk korrekthed, magi og masser af romantik.

Outlander emmer af hede elskovsscener, vilde kampe og blodige afstraffelser, så den er ikke for sarte sjæle.

Bryllupsrejse og tidsrejse i det skotske højland

Bogens hovedperson er den engelske sygeplejerske Claire. Efter flere års adskillelse under 2. verdenskrig, er Claire og hendes mand Frank taget på bryllupsrejse i det skotske højland.

Her går Claire ved et tilfælde igennem en magisk sten i en oldtidsstenkreds. Stenen sender hende på en tidsrejse tilbage til 1743, hvor hun havner midt i en skotsk klan, farefulde eventyr og en ny stor kærlighed.

Mon det lykkes Claire at vende tilbage til Frank og sin egen tid? Hvis ikke i denne bog, så måske i et af de næste bind i serien.

Outlander-serien

Den amerikanske forfatter fra Arizona Diana Gabaldon skrev Den engelske kvinde allerede i 1991. Og her 30 år efter, er serien mere populære end nogensinde og bliver læst og genlæst verden over. På nuværende tidspunkt er der 8 bøger i Outlander-serien, som i øvrigt er lavet som en aldeles glimrende filmserie baseret på Claires oplevelser.

Hvis man holder af serier som Jordens børn af Jean M. Auel, Jordens søjler af Ken Follett eller Régine Deforges’ Pigen med den blå cykel, så er jeg sikker på, man også vil elske denne serie.

29. november 2021

Læs bogen