Anbefaling

Den sorte greve

Af Tom Reiss
Forside fra bogen Den sorte greve
Den usædvanlige, men sande fortælling om den karismatiske og brave Alex Dumas.

Alexandre Dumas far

De fleste kender den franske forfatter Alexandre Dumas (1802-1870) og hans mange populære bøger, især historierne om De tre musketerer og Greven af Monte Cristo er elsket af millioner af mennesker. Sammen med forfattere som Charles Dickens, står Alexandre Dumas for et af de mest succesfulde forfatterskaber fra 1800-tallet.

Men det er de færreste, som kender til den virkelige historie, som har været inspirationskilde til mange af Dumas kendte værker, nemlig historien om hans forbillede og far, generalen Thomas-Alexandre Dumas, bedre kendt som Alex Dumas (1762-1806).

Den sorte greve

Den sorte greve er den usædvanlige, men sande fortælling om den karismatiske og brave Alex Dumas, født på den franske koloni Saint-Dominique (senere Haiti) af en aristokratisk hvid franskmand og en sort slavekvinde.

I bogen følger vi Alex Dumas mange fantastiske og tragiske oplevelser; fra hvordan han oplever at blive solgt som slave af sin egen far, til senere at blive en del af den revolutionære hær i Frankrig, og med mandsmod og styrke ende som general med 50.000 soldater under sig. For til sidst at blive smidt i et fangehul og forrådt af selveste general Napoleon.

Den franske revolution

Ved at gå i Alex Dumas’ fodspor kortlægger forfatteren Tom Reiss et farverigt liv, der fører læseren fra det eksotiske Caribien til Paris’ boulevarder og teatre og til store slag i Italien og Egypten.

Tom Reiss har skrevet en storslået og velskrevet fortælling om heltemod og forræderi, der samtidig giver et levende indblik i Den Franske Revolution. Det er en fremragende og fascinerende biografi om en sort mands lidenskabelige kamp for frihed, lighed og broderskab og dennes tragiske skæbne i spillet om magten i 1700-tallets revolutionære Frankrig.

Ros og priser

Denne næsten eventyrlige og ukendte historie er for alle, som elsker spændende og historiske fortællinger. Læsere af bogen vil uden tvivl stille sig op i rækken af mennesker, som mener at bogens hovedperson, general Alex Dumas, fortjener at blive hørt og ikke mindst hædret.

Bogen vandt Pulitzerprisen for bedste biografi i 2013.

10. maj 2017

Læs bogen