Anbefaling

Elizabeth er forsvundet

Af Emma Healey
Forside fra bogen Elizabeth er forsvundet
Elizabeth er forsvundet er en spændingsbog, et familieportræt, en bog om at blive dement.

Maud og Elizabeth

Den handler om Maud, som er en ældre dame, der ikke husker så godt mere. Hun glemmer, hvad hun skal købe ind, hvor tingene skal stå, hvad det er, hun er i gang med, hvad det er hun skal huske, men en ting bliver ved med at dukke op. Elizabeth er forsvundet.

Elizabeth er en anden ældre dame. Hun har været Mauds veninde gennem en del år, men nu kan Maud ikke finde hende. Maud ved dog, at hun er væk, for hun har skrevet det på en seddel. Maud skriver mange huskesedler for at huske, det hun har glemt.

Hendes lommer er fyldt med dem, og der ligger også sedler rundt omkring i huset skrevet af hendes datter Helen. På en af sedlerne står ”Du må ikke lave mad”. Det er bare, fordi hun er kommet til at tænde for gassen og så glemt, at hun ville koge æg og i stedet satte sig ind i stuen.

Forsvundet

Elizabeth er væk, og Maud prøver at kontakte politiet, Elizabeths søn og andre hun møder, men det er som om de ikke tager hende alvorligt. Måske fordi hun glemmer, at hun har kontaktet politiet tre gange tidligere, ringet til sønnen midt om natten, og bliver ved med at blande tingene sammen.

For Elizabeth er ikke den eneste, som er forsvundet. Mauds storesøster forsvandt 70 år tidligere og i detaljerede tilbageglimt, hører man om dette uløste mysterium.

Tidsbillede

Bogen er set fra Mauds synsvinkel. Man fornemmer, hvor svært det er for hende at holde sammen på tankerne, fordi de hele tiden forsvinder. Man får et fint indblik i efterkrigstidens England og det traume, det er, at søsteren pludselig er væk.  Og langsomt falder brikkerne på plads, måske.

Læs denne anderledes spændingsbog, hvor det ikke kun er personer, der forsvinder men også hukommelsen.

Elizabeth er forsvundet er forfatterens første bog.

8. april 2021

Læs bogen