Anbefaling

Frank vender hjem

Af Kristian Bang Foss
Forside fra bogen Frank vender hjem
Denne historie handler om at bryde den sociale arv. Det beskriver Kristian Bang Foss med både alvor og humor.

Fra Hvidovre til Skagen

Frank er vokset op i Hvidovre i en familie med mange flasker på bordet. Moren er kontordame, og faren var Rock Tage. Han blev overfaldet og døde på Strøget, mens han spillede guitar.

Frank kommer på universitetet som den første i familien og møder her Thea. Hun er fra overklassen, og Frank har svært ved at begå sig, da han møder hendes familie i deres sommerhus i Skagen. Da Thea bliver gravid, tager historien en vending.

En bejler fra overklassen

Under en tur alene på havet vender kajakken, og Frank redder sig i land på en øde ø. Han kommer først tilbage til Thea 14 dage senere. Men der har en gammel bejler meldt sig. Han kommer ligesom Thea fra overklassen, og Frank bliver kørt ud på et sidespor.

Humor og alvor

Franks liv er ikke nemt, og forfatteren sparer ikke på de barske beretninger. Samtidig vrimler det med morsomme optrin, som da Theas far får transplanteret en lever. Han er til trods for sin rigdom ganske venstreorienteret. Så da leveren kommer fra en afdød, der sad i byrådet for Dansk Folkeparti, gør han alt, han kan, for at historien ikke slipper ud.

Vender Frank hjem?

Frank vender hjem er den fjerde roman fra Kristian Bang Foss, der er uddannet fra Forfatterskolen. Hans historier fortæller med humor om Danmark som et klassesamfund. Samtidig skriver han uden nåde om menneskers forhold til hinanden, så man bliver ramt i hjertet.

Holder man af en velfortalt historie i et enkelt sprog, så kan Frank vender hjem stærkt anbefales. Men om Frank vender hjem til arbejderklassen, må du selv læse dig til.

10. december 2020

Læs bogen