Anbefaling

Gud er bare hund stavet bagfra

Af Christian Frost
Forside fra bogen Gud er bare hund stavet bagfra
Underholdende og humoristisk krimi med godt udtænkt plot og troværdige karakterer.

Gud er bare hund stavet bagfra udkom tilbage i 2014, men det er først for nylig, jeg lagde mærke til den. Faktisk var det den lidt underlige titel som fangede mig. En titel som i øvrigt giver bedre mening på engelsk, hvor Gud hedder god, og hund hedder dog.

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med forfatteren Christian Frost, så har du noget til gode. Særligt hvis du som mig er stor fan af krimier med spænding, et udspekuleret plot tilsat en god del humor og et troværdigt persongalleri.

Julemord på den svenske ødegård

Kriminalassistent Erik Otto Falster og hans kone Lena er på juleferie på deres ødegård i Sverige, hvor de ankommer til et brutalt mord, som bliver starten på en intens jagt gennem de svenske skove. Først for at bevise deres egen uskyld, da alle beviser peger mod dem, og de begge har et stærkt motiv til mordet. Men snart for at undgå at blive morderens næste offer. 

Gradvist går det op for Falster, at det er en sag, som trækker tråde tilbage til fortiden. Mod en tidligere premierløjtnant, som tog sit eget og sin families liv, en dreng med onde øjne, en hyggepianist og en rigmand fra Vedbæk. 

Hæsblæsende og rablende vanvittige scener

Bogen er bygget op af små korte kapitler med skiftende fokus på de mange forskellige personer, og hvert kapitel slutter med en umulig og faretruende situation. Selvom man i starten undrer sig over, hvad der egentlig sker, så bliver man hurtigt indfanget af historien, som altså også byder på rablende vanvittige scener.

Ambitiøst planlagt krimiserie

Gud er bare hund stavet bagfra er den første i en serie. Forfatteren har efter sigende meget ambitiøst planlagt ti bind med Erik Falster og hans makker Lars Hede. Jeg glæder mig allerede til at komme i gang med den næste, Araberen der var hvid som sne

14. december 2020

Læs bogen