Anbefaling

Højsangen fra Palermovej

Af Annette Bjergfeldt
Forside fra bogen Højsangen fra Palermovej
Den oversavede dame. En dværg slugt af en flodhest. Opera i Paris. Loch Ness-uhyret. Kærlighed, kiv og en krakilsk russisk dame i en villa på Palermovej. Scenen er ridset op til fest og farver.

Halvtreds år undervejs

På en måde har det taget Annette Bjergfeldt mere end halvtreds år at skrive bogen, hun har nemlig altid berettet om sin familie lige fra de første stile, hun skrev i skolen. Slægtskrøniken om familien på Palermovej på Amager er også baseret på hendes egen familie, men som enhver god romanforfatter har hun ændret i detaljerne.

Mormoren i bogen kommer til Danmark fra et liv som cirkusprinsesse i Skt. Petersborg. I virkeligheden var hun fra Vordingborg, men det gnistrende temperament var det samme.

Kærlighed og familieforhold

Højsangen i Biblen er en lovsang til kærligheden. Og drømmen om den store kærlighed til den eneste ene går som et tema igennem hele bogen. Hovedpersonen Esther finder den måske endda til sidst.

Men kærlighed handler også om at elske sin familie til trods for alle dens fejl og særheder. Ikke mindst handler kærlighed om at stå på egne ben og lære at elske sig selv.

Det er disse store temaer, bogen handler om, og det gør den med en lethed og kærlighed til menneskene og det ikke altid lette liv, vi er sat på jorden for at leve.

Sanger, maler og forfatter

Annette Bjergfeldt er mest kendt som sanger og sangskriver, men hun maler også og har nu skrevet sin debutroman for voksne. Alle disse talenter folder sig ud i skøn samklang i romanen. Sproget blomstrer med mange farver og en musikalsk sans, der gør læseoplevelsen til en fest.

Bjergfeldt er ved at skrive en ny roman. Jeg håber, at det tager under halvtreds år denne gang.

22. juli 2022

Læs bogen