Anbefaling

Hambros Allé 7-9-13

Af Lotte Kaa Andersen
Forside fra bogen Hambros Allé 7-9-13
Lotte Kaa Andersen debuterer som forfatter med en underholdende samtidsroman om tre fiktive familier på en mondæn villavej i Hellerup. Romanen foregår i tiden lige før og under finanskrisen.

Ask og Cille

Hambros Allé er Danmarks dyreste villavej. Forfatteren tager os med bag facaderne hos tre forskellige familier. I nummer 7 møder vi den unge småbørnsfamilie, grafikeren Cille og karrieredrengen Ask. De har købt et dyrt håndværkertilbud og sidder nu i hus til halsen med regninger, der hober sig op, og håndværkere der ikke bliver færdige.

Kaare og Caroline

I nummer 9 bor ejendomsmægleren Kaare og skilsmisseadvokaten Caroline med deres 12-årige søn. Kaare er opvokset i Brøndby og har arbejdet sig op. Han er bestandig på jagt efter nye fiduser, og han er notorisk utro. Caroline er en tjekket karrierekvinde, der rådgiver overklassekvinder i skilsmissesituationer og holder succesfulde oplæg om deres rettigheder.

Ægteskabet er koldt og professionelt. Da krisen sætter ind, er det Caroline, der tager styringen, og samtidig går det op for hende, at hun ikke kender sin søn, der har været overladt til au pair pigerne.

Kristian og Line

Kristian og Line bor i nummer 13, en af vejens flotteste villaer, hvor Kristian også er vokset op. Parret har tre børn. Kristian er direktør på en familieejet emballagefabrik. Han er en indesluttet type, en knudemand, der fortier problemerne og rammes af skam, da hans faders værk bliver ramt af krisen.

Line er hjemmegående. Hun har ikke færdiggjort sin journalistuddannelse, men har skrevet nogle kogebøger. Line elsker at holde store perfekte fester og at købe mange dyre madvarer hver dag. Hendes forbrug bliver større, efterhånden som parret glider mere og mere fra hinanden.

Let læst og elegant skrevet

Hambros Allé er let læst og elegant skrevet. Det er en troværdig fremstilling af mennesker, for hvem den sociale status betyder så meget, at de menneskelige relationer kommer i anden række. Forfatteren tegner et skarpt, men empatisk portræt af personerne, hvis tanker og følelser man som læser indvies i.

Bogen er ikke en egentlig satire, men den indeholder nogle sjove og komiske situationer. Det er en ganske underholdende roman.

23. februar 2017

Læs bogen