Anbefaling

Historien om det hele

Af Kristian Leth og Eske Willerslev
Forside fra bogen Historien om det hele
Her er en bog inden for det videnskabelige område, eller også er bogen inden for det spirituelle område. Måske er den begge dele. Har videnskab og spiritualitet i det hele taget noget med hinanden at gøre?

I dette værk forsøger de to forfattere at afsøge, hvor videnskab og spiritualitet krydser hinanden, eller hvordan den ene del er nødvendig for at forstå den anden. Livet er ikke så sort-hvidt, som nogle påstår.

Forfatterne

Eske Willerslev er født i 1971. Hans forskergruppe interesserer sig for, hvordan de første mennesker bredte sig fra Afrika og ud over verden. Via undersøgelse af DNA og genomer kan han påvise, hvordan den australske urbefolkning er direkte efterkommere af de første mennesker, der kom til Australien for 50.000 år siden.

Kristian Leth er født i 1980. Han er en meget alsidig mand inden for hele det kulturelle område. Forfatter til fire digtsamlinger. Har eget pladeselskab og indspillet egen musik. Har været ansat på Danmarks Radio som radiovært på programserien ”Kristian Leths magiske cirkel” om okkultister, magikere og mystikere og også været vært på programserien ”Den anden dimension”, der omhandler ritualer inden for mere eller mindre spirituelle retninger.

Fire års samtaler

Bogen er resultatet af fire års samtaler forfatterne imellem.

Eske Willerslev fortæller i sine kapitler om sine rejser rundt om i verden, hvor han mødes med stedets oprindelige beboere såsom indianere og aboriginals. Her bliver hans videnskabelige metoder mødt af urbefolkningens fortællinger, ritualer og riter. Gang på gang må han undre sig over, hvad der er videnskab og hvad der er ånder, myter og magi. Han har selv måtte følge ritualerne for at kunne klare sig i vildnisset. Omvendt forsøger Kristian Leth at forstå videnskaben ud fra det spirituelle som for eksempel voodoo.

Bogen er nem at gå til, så du behøver ikke en doktorgrad i videnskab for at give dig i kast med den.

God fornøjelse.

30. juni 2017

Læs bogen