Primære faneblade

Anbefaling

Hjemme i Kairo

Af Pernille Bramming
Forside fra bogen Hjemme i Kairo
Pernille Bramming er journalist og skriver her sin personlige beretning om fem år i Kairo.

I Kairo fra 1991 til 1996

Egypten er i dag et land under stor forandring. Folkets store demonstrationer har tvunget Hosni Mubarka fra magten efter 30 år som præsident. Hvad fremtiden bringer vides ikke, men Egypten er et land med en lang og spændende historie, hvor kultur og religion spiller en stor rolle.

Den danske journalist Pernille Bramming boede i Kairo fra 1991 til 1996 og kom helt tæt på det egyptiske samfund. Hjemme i Kairo handler om hendes forhold til Kairo og Egypten på godt og ondt.

Livet i Kairo

Bramming beskriver livet i Kairo som hektisk, larmende, beskidt, spændende og mangfoldigt. Der er altid liv i byen på alle tider af døgnet. Som danskere er vi vandt til at tingene fungerer, og at vi kan stole på hinanden. I Kairo er det en helt anden sag. Her er korruption udbredt og mistilliden stor.

I bogen beskrives mange episoder, hvor kulturelle forskelle og sprog skaber misforståelser eller sjove situationer.

Den egyptiske familie

I løbet af sine fem år i Kairo giftede Pernille Bramming sig med en egypter og de fik en datter sammen. På den måde kom hun helt tæt på den almindelige egypter samt landets kultur og religion.

Livet som kvinde, mor og hustru i Egypten er meget forskellige fra de fleste kvinders hverdag i Danmark. Kønsrollemønstret er helt anderledes og kvindens frihed mere begrænset. Forfatteren har ofte svært ved at leve op til forventningerne, hvilket blandt andet er en af grundene til, at hun på et tidspunkt beslutter at flytte hjem til Danmark med sin datter.

Fakta og personlig beretning

I bogen kombinerer hun fakta om samfundet, kulturen og religion med den personlige beretning om hendes eget møde med Egypten og Kairo. På den måde får læseren noget baggrundsviden, der gør det nemmere at forstå det daglige liv, som hun beskriver meget levende. Det fremgår tydeligt, at hun har stor respekt for og kærlighed til egypterne.

Pernille Bramming skriver om mange forskelle, men lægger vægt på at vi som mennesker kan mødes og give hinanden mange ting på tværs af religion og kultur.

13. november 2015

Læs bogen