Anbefaling

Hvide blomster

Af Sissel-Jo Gazan
Forside fra bogen Hvide blomster
Hvide blomster er en fortælling om udsatte børn, ubærlige hemmeligheder, kærlighed, svigt og hævn, og om de giftige blomster, der altid er hvide. Hvide blomster er en virkelig spændende og vedkommende roman med en vigtig dagsorden.

Mord og misvækst på bunden af Samsø

Handlingen udspiller sig på Samsø i 1990’erne, og begynder med en teenagers forsvinden. Selv om politiet er på banen, er bogen ikke en krimi i gængs forstand, da vi ikke bliver inddraget i politiets opklaring af de mange sager, der udspiller sig.

De kriminelle handlinger bliver vi præsenteret for gennem hovedpersonen, teenageren Jenny og hendes mor, der er tatovør og driver et uautoriseret rekreationshjem for omsorgssvigtede børn.

Det noget brogede persongalleri tæller også en jævnaldrende kusine, Jennys øvrige familie, deres venner og øvrige beboere på øen. Jennys oldefar, en berømt botaniker, spiller også en væsentlig rolle.

Socialrealistisk skildring

Gazan har trukket på historier fra virkelighedens verden. Og selv om det er tunge emner, der tages op i bogen, så virker det ikke så voldsomt endda. Nok fordi mange ting ikke beskrives direkte men opleves gennem pigerne, deres samtaler og deres opfattelse af det, der sker omkring dem.

Tatoveringer og botanik

Sissel-Jo Gazan er dansk forfatter og uddannet biolog med speciale i dinosaurer. Hendes gennembrudsroman hedder da også Dinosaurens fjer og efterfølges af Svalens graf. Begge bøger kan betegnes som videnskabskrimier.

Hendes videnskabelige baggrund fornægter sig heller ikke i Hvide blomster, hvor vi får et indblik i både tatoveringens historie og Samsøs vilde blomsterbestand.

Jeg kan på det varmeste anbefale at læse Sissel-Jo Gazans bøger og i særdelshed Hvide Blomster, som er en af de bøger, jeg ikke kunne lægge fra mig, før sidste kapitel var læst.

16. juli 2021

Læs bogen