Anbefaling

Hvor flodkrebsene synger

Af Delia Owens
Forside fra bogen Hvor flodkrebsene synger
Delia Owens har skrevet en poetisk fortælling om at leve i synergi med naturen, om ensomhed og kærlighed. Og så lige krydret med et gådefuldt mord.

Kærlighed og krimi

Handlingen foregår i North Carolina i det sumpede marskland, helt derude hvor flodkrebsene synger. Her vokser pigen Kya Clark op i 50’ernes USA, som yngste barn i en meget fattig hvid familie.

Indbyggerne i den nærliggende by, Barkley’s Cove interesserer sig ikke synderligt for de mennesker, der bor i marsklandet og sumpene. Derfor er der heller ikke ingen som opdager, at Kyas familie én efter én forlader hende for et bedre liv.

Kya må lære at klare sig selv. Hun lærer af naturen, ved at se på den, lytte til den, spise fra den og indsamle den. Naturen bliver hendes redning.

Sideløbende med Kyas historie fortælles i skiftende kapitler om en gådefuld mordsag. Forbindelsen mellem Kyas fortælling og opklaringen af mordet står i begyndelsen uklar, men lidt efter lidt løftes sløret for sagens grumme sammenhæng.

Sanselig og anderledes historie

Det her er en helt utrolig udviklingsroman om kamp for overlevelse, om ensomhed, om ikke at stole på andre end sig selv og leve i samspil med naturen. Beskrevet så man sanser marsken, med alle dens dyr og planter, lyde og dufte.

Man får lyst til selv at opleve marsken. Men uden racefordommene, de sociale skel og fattigdommen, som også er en del historien.

Debutroman af 70-årig vildtforsker

Efter at have studeret vilde dyr i nogle af Afrikas mest øde egne debuterer vildtforskeren Owens i en alder af 70 år som romanforfatter. Hendes erfaringer med ensomheden og livet blandt Afrikas vilde dyr, har givet hende stoffet til bogen.

Hvis du kan lide bøger som sydstatsromanen Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee eller Karen Dionnes spændingsroman Dyndkongens datter, så kan du roligt give dig i kast med Hvor Flodkrebsene synger.

3. november 2020

Læs bogen