Anbefaling

Kvinden i toget

Af Paula Hawkins
Forside fra bogen Kvinden i toget
Kvinden i toget er en besættende psykologisk thriller om Rachel, der hver morgen tager toget ind til London.

Chokerende syn fra toget

På denne daglige pendlertur kører hun på en strækning langs hyggelige forstadshjem. Hver dag stopper toget ved det samme signal, hvilket giver hende mulighed for at kigge indenfor i huset hos et par, som hun efterhånden føler, at hun kender. Deres liv ser ud til at være perfekt og ligner det liv, hun for to år siden har mistet.

Men pludselig en dag ser hun noget chokerende fra togvinduet. Det sker på kort tid, inden toget igen kører videre. Hændelsen får stor betydning for Rachel. Hun tilbyder politiet sin hjælp og bliver herefter flettet ind i en række begivenheder.

Rachel er en elskelig antiheltinde. Hun er ensom, spiser og drikker for meget

Genren domestic noir

Domestic noir er en undergenre til den psykologiske thriller. Forbrydelsen sker inden for den hjemlige sfære, hvilket ikke ligefrem gør stemningen mindre dyster. Et par af de banebrydende romaner i genren er Kvinden der forsvandt af Gillian Flynn og Mørke afkroge af Elizabeth Haynes.

Psykologisk indsigt

Også i Kvinden i toget ligger spændingen i det psykologiske. Som læser bliver man meget overrasket, når man får den fulde forklaring, og det får man først til allersidst. Til gengæld får man undervejs en dyb indsigt i menneskelig psykologi.

Om forfatteren

Paula Hawkins er en britisk forfatter, født i Zimbabwe. Hun har arbejdet som journalist, men begyndte i 2009 at skrive romaner. Kvinden i toget blev hendes gennembrud.

Publikumssucces

Kvinden i toget blev hurtigt en meget stor publikumssucces verden over og gik direkte ind på bestsellerlisterne i både USA og England. Den er filmatiseret og har biografpremiere i november 2016.

Bogen er meget svær at lægge fra sig og kan varmt anbefales.

2. december 2016

Læs bogen