Anbefaling

Læseren i morgentoget

Af Jean-Paul Didierlaurent
Forside fra bogen Læseren i morgentoget
Læseren i morgentoget er en rigtig feel-good bog og en hyldest til alle bogelskere. Det er en bog om kærlighed til litteraturen, men også om at lede efter kærligheden og måske finde den…

Den ulykkelige bogelsker Guylain

Hovedpersonen Guylain Vignolle er en stille og ensom ung mand, der arbejder på en fabrik, hvor en stor maskine destruerer bøger dagen lang. Med Guylains store kærlighed til bøger, er det bestemt ikke sjovt at skulle betjene maskinen dagen lang. I et forsøg på at redde nogle af bøgerne lykkes det Guylain Vignolle at smugle nogle sider ud af forskellige bøger fra fabrikken hver dag. Hver morgen læser han siderne op for sine medpassagerer i toget kl. 06.27, når de er på vej på arbejde.

En dag finder han et efterladt USB-stik, som viser sig at indeholde en dagbog skrevet af en ung pige. Guylain gribes af pigens historie og indleder jagten på at finde hende. Undervejs i bogen møder vi en række andre personer, der deler Guylains store kærlighed til bøger.

Debutroman af Jean-Paul Didierlaurent

Forfatteren Jean-Paul Didierlaurent er en fransk forfatter, som tidligere har udgivet noveller. Læseren i morgentoget er den første roman af Didierlaurent og blev allerede inden udgivelsen i Frankrig solgt til 25 lande. Hvis man er vild med denne bog og gerne vil læse andre bøger, der har litteraturen som omdrejningspunkt, kan også Nina Georges roman Det litterære apotek anbefales.

5. juli 2018

Læs bogen