Anbefaling

Mørk treenighed

Af Karin Slaughter
Forside fra bogen Mørk treenighed
I Mørk Treenighed møder vi første gang specialagent Will Trent. Han er en slags rejsehold fra Georgias statslige opklaringsenhed BGI, som skal rådgive det lokale politi i Atlanta. Men der går, naturligvis, ikke længe, før han bliver mere end rådgivende.

For selv om Will ikke kan kende forskel på højre og venstre og hurtigt farer vild i fremmede kvarterer, har han en veludviklet grad af menneskekendskab og en førsteklasses sans for gåder. I en sag om en række bestialske og blodige mord på kvinder, som alle har mistet deres tunge, får han hurtigt snuden i sporet. Et meget grimt spor, der fører til en ond redelighed af korruption, dobbeltliv, identitetstyveri og pædofili.

Kulørte karakterer

Mørk Treenighed er bygget op om tre personer, som fra hver deres synsvinkel fletter historien sammen. Udover specialagent Will Trent, med en opklaringsprocent på 89 og et alvorligt læsehandicap, møder vi hans underordnede Michael Ormewood, kriminalbetjent med stort ego og lavt selvværd. Derudover møder vi John Shelley, en mand dømt for mord og voldtægt som 15-årig og netop løsladt efter 25 år.

En af de få kvinder i bogen, som ikke er død, er kriminalbetjent Angie Polaski. Hun har også en fortid. Blandt andet med Will Trent, men også med så mange andre. Og flere forveksler hendes cover som prostitueret med, at hun er til rådighed. De fleste, som tror det, ender på stationen som kunder grebet på fersk gerning.

Atlantas mange sider

Kønsroller på arbejdspladsen er bare en af virkelighedens og hverdagens problemstillinger, som Karin Slaughter beskriver. På linje med det syge fængselsvæsen, den manglende retssikkerhed og de parallelverdener Atlantas indbyggere færdes i. Fra palæer med skyggefulde terrasser under søjlerne til usikre kvarterer, hvor folk går med boldtræ på gaden.

Jernhård femi

Hvis femi-krimi betyder følelser, børn, psykologi, kærlighed og hverdagsliv, hvor hovedpersonen kan være ordblind og have en chihuahua i en lyserød snor, kan man godt kalde Mørk Treenighed for femi-krimi. Men tag ikke fejl. Det er femi på den hårde måde og det meste af den spændte handling oplever vi gennem mænds øjne.

Mørk Treenighed er første bog i serien om Will Trent. Næste bog er Bortført. Herefter kædes serien sammen med Karin Slaughters tidligere serie om retsmedicineren Sara Linton i thrilleren Genesis.

29. juli 2014

Læs bogen