Anbefaling

Mellem himmel og hav

Af Anna Fredriksson
Forside fra bogen Mellem himmel og hav
En flot og varm fortælling om det at være mor og ikke altid den mor, man ønskede at være. En svensk familiefortælling om mødre og døtre, forsoning og tilgivelse.

Familien

Sally er først i halvtredserne, og da hun var helt lille, forlod hendes mor hende. Noget hun aldrig er kommet sig over, og som stadig smerter hende. Hun er selv mor nu til en voksen datter, en datter hun kun har meget lidt kontakt med, fordi hun også selv har fejlet som mor.

Sally arver sin onkels hus i den lille by Kivik, og hun beslutter sig for at flytte dertil, da det vil bringe hende tættere på datteren. Hendes datter Josefin, bor på en gammel gård med sin mand Harald. Dog er det ikke kun Sallys datter, der bor i den lille by, det gør hendes mor også, hende der forlod hende som barn.

Chokket

Sally bliver stærkt chokeret over at se sin mor igen og ikke mindst over, at moren og datteren har knyttet et tæt bånd. Sally ved ikke, om hun skal blive i Kivik og blive den mor, hun gerne vil være eller flytte tilbage til sit gamle liv. Hvordan forsoner man sig med sin fortid, og hvordan tilgiver man sin mor for det ultimative svigt?

Forsoning

På skift følger vi de tre kvinder. Man hører om deres smerte over svigt, som de enten selv er blevet påført, eller som de selv har påført andre.

Det er en varm og fortættet historie om kvindeliv på godt og ondt, om svigt og tilgivelse. En stemningsfuld bog, hvor følelserne er i centrum, pakket ind i dejlige miljøbeskrivelser af det landlige liv i Skåne.

Til alle, der er til en god familiehistorie, hvor der er håb for fremtiden.

4. marts 2021

Læs bogen