Anbefaling

Rød sult

Af Anne Applebaum
Forside fra bogen Rød sut
Anne Applebaum er en formidabel forfatter, og hendes bøger potente påmindelser om, de mange lidelser russerne har påført deres naboer, ikke mindst i nyere tid.

Konflikten mellem Rusland og Ukraine stikker dybt

Rød Sult giver et rystende og stadig relevant indblik i Ruslands forhold til og politik over for Ukraine i det 20. århundrede og særligt under Stalin. En tid hvor tvangskollektivisering, lejre og hungersnød blev hverdag for millioner af ukrainere.

Bogen er en chokerende og rå opdatering på det ukrainske skæbnedrama Holodomor. En hungersnød, som i 1932-1933 kostede fire millioner ukrainere livet.

Det var på ingen måde kun under Stalin eller i Sovjettiden, at russerne behandlede deres nabolande horribelt, men med historien forstår vi bedre situationen i dag.

Rød sult er hård, men anbefalelsesværdig læsning, som du klart må unde dig selv, hvis du, som jeg, er nysgerrig på at forstå baggrunden for krigen i Ukraine.

Anne Applebaum

Anne Applebaum er født i 1964 i Washington og arbejder som politisk kommentator og forfatter. Hun er skribent på Washington Post og professor i historie på London School of Economics. Hun er en af de mest anerkendte og vidende forskere i Sovjetunionens historie.

7. februar 2023

Læs bogen