Anbefaling

Revolvermanden

Af Stephen King
Forside fra bogen Revolvermanden
Dette er første bind i Stephen Kings episke fantasyserie om revolvermanden Roland Deschain og hans utrættelige søgen efter Det Mørke Tårn. Det er en enestående fortælling, som blander forskellige genrer på sin helt egen måde.

Roland Deschain er den sidste af sin slags

I en sælsom, nærmest middelalderlig verden vandrer hovedpersonen Roland utrætteligt gennem den golde ørken i sin evige jagt efter manden i sort. Samtidig søger han efter Det Mørke Tårn, som er centrum for al tid og rum, og vores hovedpersons ultimative mål.

Roland er bogens omdrejningspunkt, og udover at følge hans rejse gennem Midterverdenen, hører vi også om hans barndom og hvordan han er blevet til den, han er.

Hvem er den mystiske dreng Jake?

Historien udspiller sig primært i en forvrænget ødemark med flere parallelle verdener alle bundet sammen af Det Mørke Tårn. Da vi første gang møder Roland, er han tættere på at fange manden i sort end nogensinde før.

Hans vej er dog fyldt med forhindringer, men intet må komme i vejen for hans mission. Så da Roland møder den ensomme og mystiske dreng Jake, vælger han at tage ham med på sin farefulde rejse, men det er ikke uden bagtanker.

Inspireret af J.R.R. Tolkien og det vilde vesten

Revolvermanden, som oprindeligt udkom i 1982, er første bind af i alt otte bøger. Det er Stephen Kings helt store serie, og han omtaler selv serien som sit vigtigste værk. Det er en fængslende fortælling fyldt med tankevækkende symbolik og referencer til andre af forfatterens mange bøger. Sidste bog i serien udkom i 2014.

Revolvermanden, og resten af serien, er på mange måder unik i forhold til Stephen Kings forfatterskab, da den blander forskellige genrer. Det er både spændende og dyster læsning, hvor kampen mellem det gode og det onde bliver blandet på en måde som kun Stephen King kan gøre det. Stephen King fortæller selv, at Det mørke Tårn er inspireret af Tolkiens Ringenes Herre og de gamle spaghetti-westerns.

Der venter læsere af serien en storslået oplevelse fyldt med spænding, kærlighed, håb, sorg og død.

Det Mørke Tårn blev i 2017 filmatiseret med danske Nikolaj Arcel i instruktørstolen.

14. februar 2018

Læs bogen