Anbefaling

Svøm med dem som drukner

Af Lars Mytting
Forside fra bogen Svøm med dem som drukner
Først skrev Lars Mytting en fagbog om brænde, der blev vældig populær i Norge. Nu har han så skrevet en brandgod roman, hvori træ også spiller en væsentlig rolle.

Romanen Svøm med dem som drukner blev en bestseller i Norge, da den udkom. Den blev tildelt Bokhandlerprisen, Norges svar på De Gyldne Laurbær.

Edward alene i verden

Hovedpersonen, Edward, er 23 år, da hans farfar dør og romanen begynder. Edwards forældre døde, da han var tre år gammel, og han har i mange år boet sammen med bedstefaren på slægtsgården.

Pludselig er Edward uden familie og det går op for ham, at han ikke kender sine forældres historie. Han ved, han var med dem på ferie i Frankrig, da begge omkom under mystiske omstændigheder. Men hvem reddede ham og hvordan kom han hjem til Norge? Og hvad er det med den onkel, hvis snedkerværksted står urørt på gården?

Jagten på familien

Edward kontakter først præsten i bygden. Han kan blandt andet fortælle, at bedstefarens kiste for mange år siden blev lavet af den ukendte onkel. En kiste, der var et udsøgt snedkerarbejde.

Edward er en passioneret fotograf. Han tager sit kamera med, da han kører sydpå for at efterforske sin og forældrenes historie. Fortællingen strækker sig over to verdenskrige og udspiller sig både i Norge, Frankrig og på Shetlandsøerne.

Både spænding og kærlighed

Romanen er spændende som en thriller. Forfatteren skriver godt og er god til at skabe cliff-hangere, og bogen har mange fine naturbeskrivelser. Den rummer også en kærlighedshistorie om Hanne hjemme i Norge og Gwen fra Shetland.

Bogen er til alle læsere af en god roman. Kunne du lide Italiensvej af Anne Grue, vil du helt sikkert også holde af denne.

24. februar 2016

Læs bogen