Anbefaling

Udflugt til Hanging Rock

Af Joan Lindsay
Forside fra bogen Udflugt til Hanging Rock
Kostskole i Australien i år 1900. Nogle unge piger tager på udflugt. Senere kommer en af pigerne skrigende tilbage, men kan intet huske, og de andre er væk. Så er scenen sat til en klassiker, som også er filmatiseret to gange.

Udflugt til Hanging Rock er skrevet af den australske forfatter Joan Lindsay i 1967, men blev først oversat til dansk i 2019.

Udflugten

På den fine kostskole for piger, Appleyard College, er det tid til den årlige udflugt, som går til Hanging Rock, en tidligere vulkan. Det er en varm dag, og det er også valentinsdag, så der er en god stemning blandt de unge piger.

Ude ved klippen bliver der spist frokost, og derefter får fire piger lov til at gå op på selve klippen for at udforske den nærmere. Det er hårdt og varmt, og til sidst falder de i søvn. Den ene pige vågner og fornemmer, at noget er galt og løber skrigende ned ad klippen igen. Da hun kommer ned til de andre, kan hun dog ikke fortælle, hvad der er sket, så man begynder at lede efter de tre andre, for så at opdage at nu mangler der også en lærerinde.

En storstilet eftersøgning bliver sat i gang og en uge efter bliver en af de unge piger fundet bevidstløs, men da hun vågner igen, kan hun heller intet huske.

Hvad skete der?

Det er en gådefuld historie fra en tid, hvor der bliver kørt i hestevogne og kommunikeret via breve. Man følger løbende forskellige personer både indenfor og udenfor kostskolen, og både de og læseren prøver at forstå, hvad det var, der skete.

En fængslende roman, hvor uhyggen spreder sig, og personer går til grunde i kølvandet på mysteriet.

God fornøjelse.

28. februar 2022

Læs bogen