Anbefaling

Urværksenglen

Af Cassandra Clare
Forside til bogen Urværksenglen
Er du til en eventyrlig fortælling om kampen mellem det gode og det onde, så prøv denne bog.

1. del af serie

Cassandra Clare er en amerikansk forfatter, der hovedsalig skriver ungdomsbøger, ofte indenfor genren fantasy. Urværksenglen er første del af hendes serie Djævelske mekanismer.

Tessa tror, hun er en helt almindelig pige, men da hun i slutningen af 1800-tallet ankommer til England fra USA for at finde sin bror, bliver hun hentet af mørkesøstrene Black. De holder hende indespærret og tvinger hende til at lære en helt særlig form for magi. Tessa kan nemlig skifte. Hun kan forvandle sig til et andet menneske og læse dets tanker.

Skyggejægerne

Heldigvis for Tessa findes skyggejægerne. Hun bliver reddet af to unge mænd: Den vilde og hemmelighedsfulde Will og den stille og musikalske Jem. De bringer hende til et sikkert hus. Her møder hun en kreds af andre skyggejægere og almindelige mennesker, samt vampyrer og varulve, der alle kæmper mod de mørke kræfter.

En hær af robotter

Langsomt går det op for dem, at en mand med navnet Magisteren er ved at lave en hær af robotter, der skal udslette skyggejægerne, men for at få robotterne til at fungere optimalt, skal han bruge Tessa. Hvorfor Magisteren skal bruge lige præcis Tessa og hvad der skjuler sig i hendes fortid, er en gåde som skyggejægerne skal forsøge at løse.

Og så begynder kampen mellem Magisterens hær, der skal have fat i Tessa, og skyggejægerne, der kæmper for at finde Magisteren og destruere robotterne inden det er for sent.

30. november 2015

Læs bogen