Anbefaling

Vand til elefanterne

Af Sara Gruen
Forside fra bogen Vand til elefanterne
Vand til elefanterne er en fortælling om helte, slyngler og kærlighed. Jacob Jankowski sidder på et plejehjem og tænker tilbage på sit liv. Ved fortællingens start læser han til dyrlæge og er næsten færdig med studiet, da hans forældre dør. Det vender op og ned på hele hans liv.

Cirkuslivet

Depressionen i USA er på sit højeste, da Jacobs forældre dør. Han har ingen penge og ender tilfældigvis i Benzini-brødrenes omrejsende cirkus. Cirkuslivet er hårdt. På facaden er alt fest og glade dage. Men bag facaden findes fattigdom, nød og ulykkelige skæbner.

Jacob finder sin plads som dyrlæge for den store dyreflok, og han bliver venner med chefdressøren August.

Kærligheden

August er gift med den smukke cirkusprinsesse Marlena. Jacob betages af hende fra første blik, og hans kærlighed til hende bliver hurtigt svær at skjule. Marlena gengælder Jacobs følelser, og snart er de begge i fare. For August, som på overfladen er venlig og charmerende, har en mørk side. Og da hans jalousi flammer op, er Jacob ikke sikker nogen steder.

Virkelig cirkushistorie

Vand til elefanterne er en klassisk kærlighedshistorie. Men at handlingen udspiller sig i et cirkus gør historien speciel. Det hårde cirkusliv og det lille samfund, som et cirkus udgør, beskrives utrolig levende. Forfatteren har sat sig grundigt ind i cirkushistorien. Mange af historierne bygger på virkelige hændelser og anekdoter fra Amerikas omrejsende jernbanecirkusser, og det gør kun bogen endnu bedre.

Nutiden

Ind i mellem springer handlingen tilbage til nutiden, hvor den viljestærke Jacob forsøger at bestemme over sit eget liv på trods af modstand fra personalet på plejehjemmet. Hans tanker om at være en ældre mand over 90 år er beskrevet med både lune og humor. Alt i alt en god, spændende og underholdende roman.

13. september 2013

Læs bogen