Anbefaling

Verdenshistorier for børn - oldtid og middelalder

Af Maria Helleberg
Forside fra bogen Verdenshistorier for børn - oldtid og middelalder
Historiebog som levende fortæller om 17 udvalgte personer fra oldtid og middelalder.

Historisk eventyrbog

Maria Helleberg har skrevet en historiebog beregnet for børn. Bogen handler om 17 udvalgte personer fra oldtid og middelalder. Det er historier om store personligheder, der kommer ud for dramatiske begivenheder. Bogen kan beskrives som en eventyrbog, der bygger på facts.

Historierne er spændende fortalt uden at gå i for mange detaljer. Forfatteren fortæller levende om de fleste af personernes barndom og opvækst. Derved får man noget at vide om personernes forudsætninger og personlighed.

Spændende personer

De forskellige historier giver et indblik i datidens samfund, f.eks. det gamle Ægypten, Grækenland og Romerriget. Fra romerriget er der f.eks. den spændende historie om slaven Spartakus, der i det gamle Rom før vor tidsregning ledede et gigantisk slaveoprør. Der er historien om Cæsar og Kleopatra og Kejser Augustus. Vi hører om Paulus, der udbredte kristendommen.

Fra middelalderen er der bl.a. historierne om de opdagelsesrejsende Marco Polo og Christoffer Columbus. Vi får også den stærke historie om den fattige bondepige Jeanne D`Arc, der i 1400-tallet bliver hærfører for den franske hær i krigen mod englænderne.

Også for voksne

Selv om bogen er beregnet for børn fra 12 års alderen, kan den sagtens læses af voksne, som ønsker at få opdateret deres viden eller få lidt mere viden.

13. januar 2016

Læs bogen