Økologi
landbrug, mad og bæredygtighed
Note:
Indhold: Økologiens grundbegreber og historie ; Det økologiske landbrug (Sven Hermansen: En frugtbar jord. Marie-Louise Simonsen: Biologisk mangfoldighed i det økologiske landskab. Simme Eriksen: Økologisk husdyrhold. Erik Kristensen: Et bæredygtigt landbrug. Sybille Kyed: Økologiregler og regeldannelse) ; Det økologiske køkken (Elin Kierkegaard: Økologi, smag, tekniske egenskaber og holdbarhed. Birte Brorson: Økologisk omlægning af professionelle køkkener. Jens Kristensen: Tilsmagning, menuplanlægning og råvareudnyttelse. Jonas Astrup: Økologi og sundhed) ; Økologi i globalt perspektiv (Andreas de Neergaard: Økologi og global fødevareforsyning. Erik Fog: Økologi og klima. Er økologi (altid) godt? : etiske dilemmaer i den økologiske produktion / Mickey Gjerris, Mette Vaarst, Christian Gamborg. Trine Krebs: Økologiformidling : ideer til, hvordan du som underviser hjælper andre til at tilegne sig viden om økologi)