1915 - da kvinder og tyende blev borgere

Forfatter:
Note: 
Indhold: Mænd får valgret, og kvinder går i skole (Junigrundloven - en demokratisk spire ; F for fruentimmere ; 1857 - et godt ligestillingsår for kvinder ; Kvindebevægelsens ryggrad og spydspidser ; Godsejerenes grundlov fra 1866) ; Emancipation ad fordøren og bagdøren (Ægteparret Bajer stifter Dansk Kvindesamfund ; Kvinder får akademisk borgerret ; Emancipation ad bagdøren) ; Arbejderbevægelsens mænd og kvinder i fælles kamp og indbyrdes strid (Arbejderkvinderne, socialismen og valgretten ; Grundlovens frihedsrettigheder gælder ikke socialister ; Socialistiske kvinder organiserer sig ; Valgret som menneskeret, ikke husbonds ret ; Et stjerneskud blandt vaskekoner) ; Kvinders valgretskrav bliver løftestang i forfatningsstriden (Venstre kæmper for parlamentarisme ; F for Fruentimmere i kommunalpolitik ; F for forbrydere ; F for Folkehold ; F for Fattiglem og Fattigrøv) ; Lige ret for mand og kvinde, for rig og fattig, for herremand og tjener (Valgretten tilkæmpes trin for trin ; Kunsten at politisere fra sidelinjen ; Kvinder og tyende får kommunal valgret ; Grundloven 1915 - demokratiets gennembrud)

1915 - da kvinder og tyende blev borgere
Lydbog med tekst

Spilletid: 
14 timer 32 minutter
Bognummer: 
43110
Indlæsningsår: 
2016
Nota udgivelsesår: 
2016
Udgave: 
Gyldendal, 2015
ISBN: 
9788702170825
Vis færre udgaver Vis flere udgaver

1915 - da kvinder og tyende blev borgere
Punktbog

Bognummer: 
416203
Nota udgivelsesår: 
2016
Udgave: 
Gyldendal, 2015
ISBN: 
9788702170825
Vis færre udgaver Vis flere udgaver

Hjælp til formater

Lydbogsformater

MP3

MP3 er et standard lydformat uden tekst, der kan downloades og afspilles på en MP3-afspiller, computer, smartphone og tablet.

Daisy

Daisy er et lydbogsformat med tekst, der via en daisyafspiller, gør dig i stand til at læse og lytte til en bog samtidig. Dog er ikke alle Notas bøger med tekst.

CD

En lydbog på CD bliver sendt direkte hjem til dig og kan afspilles på en daisyafspiller.

Læs mere om lydbogsformater

E-bogsformater

PDF-fil

En PDF udgave af en e-bog er en digital indscanning af bogen, der kan downloades og åbnes på både computer, smartphone og tablet.

Indscannet e-bog

En indscannet e-bog er ligesom PDF-filformatet en digital indscanning af bogen. Den kan være i enten en let eller grundigt bearbejdet udgave. En indscannet e-bog fås oftest i både Word og PDF-format.

Standard e-bog

En standard e-bog er en bearbejdet bog, der kan downloades i forskellige filformater (html, docx og rtf) til computer, smartphone eller tablet.

E-bog for synshandicappede

En e-bog for synshandicappede er en bearbejdet udgave af en bog, der giver særlige navigationsmuligheder for synshandicappede. Denne type format kan downloades som en word-fil (doc) på en computer.

Læs mere om E-bogsformater

Punktbogsformater

Almindelig punktbog

En almindelig punktbog er en trykt bog, der er skrevet med punktskrift (Braille), og som bliver sendt direkte hjem til dig.

Digital Braille

Digital Braille-formatet er en digital punktskriftsfil, som kan downloades og åbnes på en digital punktbogslæser, fx en Pronto.

Læs mere om Punktbogsformater