Bæredygtig global udvikling

FN's 17 verdensmål i et dansk perspektiv
Redaktion: 
Steen Hildebrandt
Antologi om FN's vedtagne 17 mål for global udvikling, hvor en række forfattere og bidragydere giver deres danske vinkel på de 17 mål, der omhandler indsatsen mod klimaændringer, udryddelse af fattigdom, mere lighed mellem mennesker, mere uddannelse, ligestilling og sundhed m.m.
Note: 
Indhold: Bæredygtig udvikling og menneskerettigheder (Steen Hildebrandt: Bæredygtig global udvikling : solidaritet på tværs af kontinenter og generationer. Lige muligheder, lige rettigheder : verdensmålene og menneskerettigheder - hinandens drivkraft / Jonas Christoffersen og Eva Grambye). De 17 Verdensmål : globale og nationale analyser og anbefalinger (Fattigdom er en stopklods for bæredygtig udvikling / Jann Sjursen og Knud Vilby. Fødevarer til mennesker med respekt for planeten / Jørgen Eivind Olesen og John Erik Hermansen. Ingen bæredygtig udvikling uden sundhed / Flemming Konradsen og Wolf Meyrowitsch. Uddannelse og velfærd / Agi Csonka og Charlotte Ringsmose. Køn vikler sig ind i alt : om køn og global bæredygtighed / Inge Biehl Henningsen og Dorte Marie Søndergaard. Vand - en forudsætning for liv / Peter Engelund Holm og Mads Nipper. Vedvarende, billig og tilgængelig energi til alle / Anders Eldrup og Brian Vad Mathiesen. Jesper Jespersen: Bæredygtig produktion og job til alle - er det muligt? Jørgen Rosted: Innovative løsninger på globale udfordringer. Ulighed - en trussel mod verdenssamfundet / Lars Engberg-Pedersen og Ole Therkildsen. Byer for fremtiden / Henrik Vejre, Gertrud Jørgensen og Marina Bergen Jensen. Sikre opfyldelse af menneskers behov med markant mindre belastning af miljø og ressourcer / Michael Zwicky Hauschild og Claus Stig Pedersen. Connie Hedegaard: Nu skal de pæne ord omsættes til hurtig handling. Katherine Richardson: Vores afhængighed af havet er enorm - og har mange dimensioner. Bevarelse af Jordens biologiske mangfoldighed / Jens-Christian Svenning og Jacob Fjalland. Fred, retfærdighed og stærke institutioner : kontroversielt, vanskeligt og helt afgørende / Louise Riis Andersen og Camilla Brückner. Partnerskaber for handling / Flemming Besenbacher, Jørgen Ørstrøm Møller og Kirstine Rasmussen). Verdensmålene : måling og perspektiver (Jørgen Elmeskov: Tal slår hårdere end prosa : måling af bæredygtighed. Steen Hildebrandt: Perspektiver og håb)

Bæredygtig global udvikling
Grundigt bearbejdet

Bognummer: 
638979
Nota udgivelsesår: 
2018
Udgave: 
Jurist- og Økonomforbundet, 2016
ISBN: 
9788757436440
Vis færre udgaver Vis flere udgaver

Hjælp til formater

Lydbogsformater

MP3

MP3 er et standard lydformat uden tekst, der kan downloades og afspilles på en MP3-afspiller, computer, smartphone og tablet.

Daisy

Daisy er et lydbogsformat med tekst, der via en daisyafspiller, gør dig i stand til at læse og lytte til en bog samtidig. Dog er ikke alle Notas bøger med tekst.

CD

En lydbog på CD bliver sendt direkte hjem til dig og kan afspilles på en daisyafspiller.

Læs mere om lydbogsformater

E-bogsformater

PDF-fil

En PDF udgave af en e-bog er en digital indscanning af bogen, der kan downloades og åbnes på både computer, smartphone og tablet.

Indscannet e-bog

En indscannet e-bog er ligesom PDF-filformatet en digital indscanning af bogen. Den kan være i enten en let eller grundigt bearbejdet udgave. En indscannet e-bog fås oftest i både Word og PDF-format.

Standard e-bog

En standard e-bog er en bearbejdet bog, der kan downloades i forskellige filformater (html, docx og rtf) til computer, smartphone eller tablet.

E-bog for synshandicappede

En e-bog for synshandicappede er en bearbejdet udgave af en bog, der giver særlige navigationsmuligheder for synshandicappede. Denne type format kan downloades som en word-fil (doc) på en computer.

Læs mere om E-bogsformater

Punktbogsformater

Almindelig punktbog

En almindelig punktbog er en trykt bog, der er skrevet med punktskrift (Braille), og som bliver sendt direkte hjem til dig.

Digital Braille

Digital Braille-formatet er en digital punktskriftsfil, som kan downloades og åbnes på en digital punktbogslæser, fx en Pronto.

Læs mere om Punktbogsformater