Forfatningsret

tekster opgaver materialer
Forfatter:
Med et større antal fiktive eksempler demonstrerer bogen, hvordan forfatningsretlige problemer kan identificeres og løses Denne bog indeholder en introduktion til faget forfatningsret herunder domstolenes kontrol med de øvrige statsmagter i Danmark. Endvidere indeholder bogen 22 større øvelsesopgaver med tilhørende rettevejledninger og øvrigt materiale til brug for undervisning og eksamenslæsning. Faget er omfattende og det indbefatter både danske og internationale retskilder. Ikke desto mindre anvendes den sædvanlige juridiske metode, når man løser forfatningsretlige problemstillinger. Og det er et klassisk råd på studiets 1. år, at den juridiske metode bedst skærpes gennem løsningen af et hav af øvelsesopgaver. Med et stort antal fiktive eksempler demonstrerer bogen, hvordan forfatningsretlige problemer kan identificeres – og løses – med udgangspunkt i fagets retskilder. Hovedfokus er på grundloven, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og EU’s charter om grundlæggende rettigheder. Bogens tekster og opgaver udgør et supplement til de lærebøger, der i øvrigt benyttes i de forfatningsretlige fag på 1. år, af de fire danske jurauddannelser

Forfatningsret
Grundigt bearbejdet

Bognummer: 
644853
Nota udgivelsesår: 
2020
Udgave: 
Karnov Group, 2019, (2. udgave)
ISBN: 
9788761941305
Vis færre udgaver Vis flere udgaver

Hjælp til formater

Lydbogsformater

MP3

MP3 er et standard lydformat uden tekst, der kan downloades og afspilles på en MP3-afspiller, computer, smartphone og tablet.

Daisy

Daisy er et lydbogsformat med tekst, der via en daisyafspiller, gør dig i stand til at læse og lytte til en bog samtidig. Dog er ikke alle Notas bøger med tekst.

CD

En lydbog på CD bliver sendt direkte hjem til dig og kan afspilles på en daisyafspiller.

Læs mere om lydbogsformater

E-bogsformater

PDF-fil

En PDF udgave af en e-bog er en digital indscanning af bogen, der kan downloades og åbnes på både computer, smartphone og tablet.

Indscannet e-bog

En indscannet e-bog er ligesom PDF-filformatet en digital indscanning af bogen. Den kan være i enten en let eller grundigt bearbejdet udgave. En indscannet e-bog fås oftest i både Word og PDF-format.

Standard e-bog

En standard e-bog er en bearbejdet bog, der kan downloades i forskellige filformater (html, docx og rtf) til computer, smartphone eller tablet.

E-bog for synshandicappede

En e-bog for synshandicappede er en bearbejdet udgave af en bog, der giver særlige navigationsmuligheder for synshandicappede. Denne type format kan downloades som en word-fil (doc) på en computer.

Læs mere om E-bogsformater

Punktbogsformater

Almindelig punktbog

En almindelig punktbog er en trykt bog, der er skrevet med punktskrift (Braille), og som bliver sendt direkte hjem til dig.

Digital Braille

Digital Braille-formatet er en digital punktskriftsfil, som kan downloades og åbnes på en digital punktbogslæser, fx en Pronto.

Læs mere om Punktbogsformater