Gerontologi

livet som ældre i det moderne samfund
Forfatter:
Der gives forskellige bud på, hvordan man kan forstå og forklare aldring, ældre mennesker og deres livssituation, og hvordan denne viden kan anvendes i det professionelle møde med det enkelte ældre menneske
Note: 
Indhold: At være gammel i det moderne samfund (Asger Baunsbak-Jensen: Betragtninger over alderdommen. Henning Kirk: Synet på aldring og ældre : historisk set. Nikolai Seidelin Nedergaard Banke: Ældre menneskers status i det moderne samfund. Tine Rostgaard: Dansk ældrepleje i et nordisk og europæisk perspektiv. Alderdommen er ikke, hvad den har været / Tine Fristrup og Marianne Eilsø Munksgaard. Mia Henriksen Fatum: At leve i Danmark som ældre med etnisk minoritetsbaggrund. Anne Liveng: Pleje af ældre som lavprestigearbejde for sundhedsprofessionelle). Et blik ind i det at være og blive ældre (Karen Andersen-Ranberg: Aldringsfysiologi. Kaare Christensen: Hvorfor ældes vi så forskelligt? Bernard Jeune: En ny generation af meget gamle : det lange liv. Jesper Jørgensen: Hvad har astronauter og ældre til fælles? Lis Puggaard: Det ældre menneske og den veltrænede krop. Lene Falgaard Eplov: Ældre og seksualitet. Jens Kofod: Ældre mennesker og mad belyst i et kulturelt perspektiv). "De svage ældre", "de udsatte ældre" - eller blot "ældre mennesker"? (Mads Greve Haaning: Mestring af det at blive gammel. Eva Bonde Nielsen: Ensomhedens årsager og følgesvende : fakta og fortællinger fra gamle ensomme. Alex Kørner: Geriatrisk depression. Jan-Henrik Winsløv: Ældre menneskers selvmordshandlinger. Mette Søndergaard: Ældre med demens i et livshistorisk perspektiv. Ulla Hybel: Når evnerne svigter : et indblik i samfundets beskyttelse af ældres rettigheder). Når livets sidste del skal leves (Dorte Høeg: De institutionelle rammers betydning for samarbejdet mellem plejehjemsbeboere, pårørende og personale : en historisk belysning. Jens Kofod: Ældres institutionsliv : en analyse af at blive plejehjemsbeboer. Tove Lindhardt: Pårørende til skrøbelige ældre. Mette Raunkiær: Livet som døende derhjemme. Tom Andersen Kjær: Ældre menneskers oplevelser af døden)

Bemærk, Nota har flere udgaver denne e-bog. De vises alle nedenfor.

Gerontologi
Grundigt bearbejdet

Bognummer: 
610695
Nota udgivelsesår: 
2013
Udgave: 
Dansk Sygeplejeråd, 2009
ISBN: 
9788717040335
Illustrator: 
Birgitte Lerche

Gerontologi
Indscannet e-bog, ikke bearbejdet

Bognummer: 
610694
Nota udgivelsesår: 
2013
Udgave: 
Dansk Sygeplejeråd, 2009
ISBN: 
9788717040335
Illustrator: 
Birgitte Lerche
Vis færre udgaver Vis flere udgaver

Hjælp til formater

Lydbogsformater

MP3

MP3 er et standard lydformat uden tekst, der kan downloades og afspilles på en MP3-afspiller, computer, smartphone og tablet.

Daisy

Daisy er et lydbogsformat med tekst, der via en daisyafspiller, gør dig i stand til at læse og lytte til en bog samtidig. Dog er ikke alle Notas bøger med tekst.

CD

En lydbog på CD bliver sendt direkte hjem til dig og kan afspilles på en daisyafspiller.

Læs mere om lydbogsformater

E-bogsformater

PDF-fil

En PDF udgave af en e-bog er en digital indscanning af bogen, der kan downloades og åbnes på både computer, smartphone og tablet.

Indscannet e-bog

En indscannet e-bog er ligesom PDF-filformatet en digital indscanning af bogen. Den kan være i enten en let eller grundigt bearbejdet udgave. En indscannet e-bog fås oftest i både Word og PDF-format.

Standard e-bog

En standard e-bog er en bearbejdet bog, der kan downloades i forskellige filformater (html, docx og rtf) til computer, smartphone eller tablet.

E-bog for synshandicappede

En e-bog for synshandicappede er en bearbejdet udgave af en bog, der giver særlige navigationsmuligheder for synshandicappede. Denne type format kan downloades som en word-fil (doc) på en computer.

Læs mere om E-bogsformater

Punktbogsformater

Almindelig punktbog

En almindelig punktbog er en trykt bog, der er skrevet med punktskrift (Braille), og som bliver sendt direkte hjem til dig.

Digital Braille

Digital Braille-formatet er en digital punktskriftsfil, som kan downloades og åbnes på en digital punktbogslæser, fx en Pronto.

Læs mere om Punktbogsformater