Konfliktzonen Danmark

stridende fortællinger om nyere dansk historie
Redaktion: 
Rasmus Glenthøj, Sissel Bjerrum Fossat og Lone Kølle Martinsen
Hvordan historien igennem de sidste 200 år ud fra forskellige idealer og ideologier er blevet brugt og misbrugt i kampen om den historiske og politiske sandhed i forsøget på at bestemme, hvordan Danmark, danskerne og dansk historie skal forstås
Note: 
Indhold: Danmark til Ejderen! : Ejderfortællingens rolle i de dansk-tyske grænsekonflikter / Inge Adriansen og Peter Yding Brunbech. Demokratiet og grundloven / Jeppe Nevers og Michael Bregnsbo. Rasmus Glenthøj: Historie om et nederlag : et urtraume og det virkning gennem 150 år. Jens Lei Wendel-Hansen: Frk. Friis' klarsyn og fru Møhges senilitet : fortællinger om forfatningskampen. Jørgen Aabenhus: At være forfatter i sin tid : hvad er det moderne i Det moderne gennembrud? Visuelle konfliktzoner og kulturkampe i dansk kunst : "europæerne" og "de nationale" i 1800-tallets landskabskunst / Karina Lykke Grand og Gertrud Oelsner. Per Boje: Fortællingen om, hvorfor Danmark blev rigt - og hvorfor ikke rigere : om helte og skurke i fortællingen om dansk velstand. Nils Arne Sørensen: Den store krig og den meget større besættelse : verdenskrigene som danske erindringssteder. Rosanna Farbøl: I skyggen af Den kolde krig : politiske og historiske fortællinger om Danmark under Den kolde krig. Michael Kuur Sørensen: Alle elsker velfærdsstaten? : fortællinger om det europæiske projekt 1972-1979 / Michael Herslund, Kristine Kjærsgaard og Lone Kølle Martinsen. Sissel Bjerrum Fossat: En ny tid : fortællinger om dansk udenrigspolitik efter Den kolde krig. Verden er i farver, men historien er grå : konsensus eller konflikt? / Sissel Bjerrum Fossat, Rasmus Glenthøj og Lone Kølle Martinsen

Konfliktzonen Danmark
Lydbog med tekst

Under produktion. Denne bog vil blive tilgængelig, så snart den er færdigproduceret. Læs mere
Bognummer: 
46087
Nota udgivelsesår: 
2019
Indlæser: 
x
Udgave: 
Gad, 2018
ISBN: 
9788712056331
Vis færre udgaver Vis flere udgaver

Hjælp til formater

Lydbogsformater

MP3

MP3 er et standard lydformat uden tekst, der kan downloades og afspilles på en MP3-afspiller, computer, smartphone og tablet.

Daisy

Daisy er et lydbogsformat med tekst, der via en daisyafspiller, gør dig i stand til at læse og lytte til en bog samtidig. Dog er ikke alle Notas bøger med tekst.

CD

En lydbog på CD bliver sendt direkte hjem til dig og kan afspilles på en daisyafspiller.

Læs mere om lydbogsformater

E-bogsformater

PDF-fil

En PDF udgave af en e-bog er en digital indscanning af bogen, der kan downloades og åbnes på både computer, smartphone og tablet.

Indscannet e-bog

En indscannet e-bog er ligesom PDF-filformatet en digital indscanning af bogen. Den kan være i enten en let eller grundigt bearbejdet udgave. En indscannet e-bog fås oftest i både Word og PDF-format.

Standard e-bog

En standard e-bog er en bearbejdet bog, der kan downloades i forskellige filformater (html, docx og rtf) til computer, smartphone eller tablet.

E-bog for synshandicappede

En e-bog for synshandicappede er en bearbejdet udgave af en bog, der giver særlige navigationsmuligheder for synshandicappede. Denne type format kan downloades som en word-fil (doc) på en computer.

Læs mere om E-bogsformater

Punktbogsformater

Almindelig punktbog

En almindelig punktbog er en trykt bog, der er skrevet med punktskrift (Braille), og som bliver sendt direkte hjem til dig.

Digital Braille

Digital Braille-formatet er en digital punktskriftsfil, som kan downloades og åbnes på en digital punktbogslæser, fx en Pronto.

Læs mere om Punktbogsformater