Madkundskab

en teoribog
I denne bog lærer du om råvarer, hvad de indeholder, og hvordan de tilberedes. Du lærer også om, hvordan fødevarer bliver produceret, om bæredygtighed, sundhed og madkultur. Du kan læse om mad og sundhed, fødevarebevidsthed, madlavning, måltider og madkultur. Skrevet til dig, der har madkundskab i 5.-8.klasse
Note: 
Indhold: Mad og sundhed (sundhedsbegreber ; Kost, anbefalinger og beregninger ; Ernæring ; Kulhydrater ; Fedt ; Proteiner ; Fordøjelsen ; Vitaminer og mineraler ; Hygiejne) ; Fødevarebevidsthed (Frugt ; Grøntsager ; Korn ; Mælkeprodukter og ost ; Æg ; Fisk og skaldyr ; Kød ; Fedtstoffer ; Bæredygtighed og miljø ; Fødevarekvalitet, varedeklarationer og mærkningsordninger ; Tilsætningsstoffer) ; Madlavning (Mål og struktur ; Grundmetoder, madtekniske egenskaber og håndværk ; Kogemetoder ; Stegemetoder ; Bagemetoder ; Jævnemetoder ; Stivnemetoder ; Madlavningens fysisk-kemiske egenskaber ; Smag og tilsmagning ; Madens æstetik) ; Måltider og madkultur (Måltidets komposition og værdi ; Madkultur og smag ; Madkulturens historie ; Verdens køkkener)

Madkundskab

Standard e-bog

Du skal være logget ind for at kunne downloade denne bog. Gå til login.

Bognummer: 
506742
Nota udgivelsesår: 
2021
Udgave: 
Gyldendal, 2021
ISBN: 
9788702295115
Illustrator: 
Isaak Hass Lerche