Sprogmiljøer i børnehøjde

tværfaglig inspiration til arbejdet med børns sprog
Om sproget og dets betydning for individets udvikling. En række fortællinger om sprog i forskellige rum og sammenhænge sammenkædes med relevant teori og giver inspiration til udvikling og nytænkning i arbejdet med 0-6 årige børns sprog og sprogudvikling
Note: 
Indhold: Mening (Palle Vestberg: Børns vej til menneskeligt fællesskab. Inger Thormann: Oplevelser med sprog : mening, nærvær og fordybelse i arbejdet med små børn på døgninstitution. Anne Marie Marquardsen: Tidlig sprogtilegnelse : når sproget giver mening og når mening skaber sprog). Nærvær (Lena Dyhrberg: Nærvær og kommunikation. Anne Marie Marquardsen: Nærmeste udviklingszone og en verden af leg og fantasi). Leg (Anne Marie Marquardsen: At lege med det skrevne og det visuelle sprog : interview med Trine Søndergaard og Peter Dam ; Leg og læring : i legen kommer vi efter at lære). Læring (Evy Nielsen: Motivation som drivkraft for barnets sproglige udvikling : Rødhætte og motorcyklen. Marianne Søgaard Jensen: Børn med svære tale- og sprogvanskeligheder : FN's handicapkonvention. Anna-Marie Helfer: Man lærer at cykle ved at cykle, og sproget -. Anne Marie Marquardsen: Flow : at skabe grobund for effektiv læring). Fordybelse (Anne Marie Marquardsen: Sprog er langt mere end ord : interview med teaterleder Henrik Zangenberg ; Æstetik, formsproglige kompetencer og kreativitet. Inge Duelund Nielsen: Fortællingernes sprog : Historier i Rum og Tid - historiefortælling på et museum). Kreativitet (Lise Thilo: Hej, maleri! : børns møde med billedsprog og kunst. Lotte Assing: Musik og sprog arbejder sammen. Anne Marie Marquardsen: Sprog, fantasi og virkeligheden). Fantasi (Hanne Kusk: Oplevelser med sprog - et digt. Anne Marie Marquardsen: Sprog i fantasiens verden : interview med Jannie Thorsted Frese ; Mange intelligenser, leg og sproglig udvikling). Brobygning (Sanne Kjerstein Madsen: At bygge bro til en god skriftsproglig udvikling. Anne Marie Marquardsen: Den integrerede baggrund i ordenes videste betydning). Læselyst (Bente Buchhave: Børnehavebiblioteker - som fænomen og idé : læselyst og livsduelighed. Anne Marie Marquardsen: Læsning, teori U og tværfaglig udvikling)

Sprogmiljøer i børnehøjde
Indscannet e-bog, let bearbejdet

Bognummer: 
617010
Nota udgivelsesår: 
2013
Udgave: 
Dansk Psykologisk Forlag, 2011
ISBN: 
9788777066870
Illustrator: 
Peter Dam, Rikke Hyldahl, Tyge Salvig
Vis færre udgaver Vis flere udgaver

Hjælp til formater

Lydbogsformater

MP3

MP3 er et standard lydformat uden tekst, der kan downloades og afspilles på en MP3-afspiller, computer, smartphone og tablet.

Daisy

Daisy er et lydbogsformat med tekst, der via en daisyafspiller, gør dig i stand til at læse og lytte til en bog samtidig. Dog er ikke alle Notas bøger med tekst.

CD

En lydbog på CD bliver sendt direkte hjem til dig og kan afspilles på en daisyafspiller.

Læs mere om lydbogsformater

E-bogsformater

PDF-fil

En PDF udgave af en e-bog er en digital indscanning af bogen, der kan downloades og åbnes på både computer, smartphone og tablet.

Indscannet e-bog

En indscannet e-bog er ligesom PDF-filformatet en digital indscanning af bogen. Den kan være i enten en let eller grundigt bearbejdet udgave. En indscannet e-bog fås oftest i både Word og PDF-format.

Standard e-bog

En standard e-bog er en bearbejdet bog, der kan downloades i forskellige filformater (html, docx og rtf) til computer, smartphone eller tablet.

E-bog for synshandicappede

En e-bog for synshandicappede er en bearbejdet udgave af en bog, der giver særlige navigationsmuligheder for synshandicappede. Denne type format kan downloades som en word-fil (doc) på en computer.

Læs mere om E-bogsformater

Punktbogsformater

Almindelig punktbog

En almindelig punktbog er en trykt bog, der er skrevet med punktskrift (Braille), og som bliver sendt direkte hjem til dig.

Digital Braille

Digital Braille-formatet er en digital punktskriftsfil, som kan downloades og åbnes på en digital punktbogslæser, fx en Pronto.

Læs mere om Punktbogsformater