Traumer set med barnets øjne

heling af traumer hos børn og unge
Introduktion til terapiformer, der forebygger og helbreder traumer hos børn og unge v.h.a. arbejdet med sansninger i kroppen, snarere end ved at får den traumatiserede til at beskrive den traumatiske hændelse. Bl.a. terapiformen "Somatic Experiencing"
Note: 
Indhold: Hvordan kan man forstå traumer? (Hvad er et traume? - en arbejdsdefinition ; Spændvidden af traumer - kilderne til et traume kan være både almindelige og særlige ; Tegn og symptomer på traumer hos børn) ; Guide til forebyggelse af traumer i barndommen (Følelsesmæssig førstehjælp, eller hvordan man bliver et "godt plaster" ; Vers og historier til at forvandle traumesymptomer) ; Situationer i dagligdagen (Førstehjælp i forbindelse med uheld og fald ; Redskaber til forebyggelse af traumer - for forældre og sundhedspersonale ; Skilsmisse, dødsfald og adskillelse - hvordan man hjælper børn med at sørge over deres tab ; Hvordan man forebygger og heler det dybe sår ved seksuelle overgreb) ; En humanistisk opfattelse af traumer? (Hvordan man kommer ind i verden : fødsler og spædbørn ; Hvordan man fjerner barrierer for læring og opbygger selvkontrol i det 21. århundredes klasseværelser ; Naturkatastrofer og menneskeskabte : kriseintervention i skolen ; Ændring af lægebehandling : en plan for minimering af pædiatriske traumer

Traumer set med barnets øjne
Grundigt bearbejdet

Bognummer: 
638261
Nota udgivelsesår: 
2018
Udgave: 
Dansk Psykologisk Forlag, 2012
ISBN: 
9788777066986
Oversætter: 
Else Marie Thomsen og Henny Thomsen
Vis færre udgaver Vis flere udgaver

Hjælp til formater

Lydbogsformater

MP3

MP3 er et standard lydformat uden tekst, der kan downloades og afspilles på en MP3-afspiller, computer, smartphone og tablet.

Daisy

Daisy er et lydbogsformat med tekst, der via en daisyafspiller, gør dig i stand til at læse og lytte til en bog samtidig. Dog er ikke alle Notas bøger med tekst.

CD

En lydbog på CD bliver sendt direkte hjem til dig og kan afspilles på en daisyafspiller.

Læs mere om lydbogsformater

E-bogsformater

PDF-fil

En PDF udgave af en e-bog er en digital indscanning af bogen, der kan downloades og åbnes på både computer, smartphone og tablet.

Indscannet e-bog

En indscannet e-bog er ligesom PDF-filformatet en digital indscanning af bogen. Den kan være i enten en let eller grundigt bearbejdet udgave. En indscannet e-bog fås oftest i både Word og PDF-format.

Standard e-bog

En standard e-bog er en bearbejdet bog, der kan downloades i forskellige filformater (html, docx og rtf) til computer, smartphone eller tablet.

E-bog for synshandicappede

En e-bog for synshandicappede er en bearbejdet udgave af en bog, der giver særlige navigationsmuligheder for synshandicappede. Denne type format kan downloades som en word-fil (doc) på en computer.

Læs mere om E-bogsformater

Punktbogsformater

Almindelig punktbog

En almindelig punktbog er en trykt bog, der er skrevet med punktskrift (Braille), og som bliver sendt direkte hjem til dig.

Digital Braille

Digital Braille-formatet er en digital punktskriftsfil, som kan downloades og åbnes på en digital punktbogslæser, fx en Pronto.

Læs mere om Punktbogsformater