Forfatterportræt

Alice Hoffman

Silhuet af Alice Hoffman
Amerikansk forfatter, der skriver magisk realisme, stemningen i hendes bøger er helt speciel fortættet og intens.

Alice Hofmann er født i 1952 i New York, og voksede op på Long Island. Hun kom på universitet og fik en MA i Creative writing i 1974. Hun skrev noveller til magasiner allerede under studiet.

Mange af hendes bøger handler om stærke kvinder og deres kamp for livet, kærligheden og selvstændigheden. Hun blander magi og realisme, og personernes stærke følelser får det nærmest til at dampe ud af bøgerne. Der er ofte en intens og fortættet stemning, måske ligefrem truende, som om alt om et øjeblik kan eksplodere.

Praktisk magi

I bogen Praktisk magi er der både stærke følelser og masser af magi. To forældreløse søstre vokser op hos to tanter, der anses for at være byens hekse. Tanterne skræmmer byens indbyggere, men alligevel kommer kvinder til dem for at få hjælp i kærlighedssager.

Som voksne vender pigerne tilbage, da de står i problemer til halsen. Heriblandt et lig. Heksene må hjælpe, før alt løser sig.

Bogen er filmatiseret med Sandra Bullock og Nicole Kidman i hovedrollerne.

Den blå dagbog

I denne bog er magien nedtonet, bogen behandler det store spørgsmål om et menneske kan ændre sig så meget, at det er et nyt menneske.

Ethan er lykkelig gift og er vellidt i hele den lille by, hvor han deltager aktivt i fælleskabet. Da det viser sig, at han 15 år tidligere myrdede en ung pige, mener han, at han var et helt andet menneske dengang.  Hans kone sættes i et svært dilemma, kan et menneske ændre sig så meget, eller er man stadig den samme?

Vi fulgte skildpadderne

Bogen foregår på Sankt Thomas i 1800-tallet, hvor Rachel er en stejl og oprørsk pige. Efter et fornuftsægteskab, møder hun sit livs kærlighed og får med ham sønnen Camille Pissarro, som senere bliver en berømt kunstmaler.

Rachel er en meget viljestærk person, med mange drømme. Hun nægter at følge de sociale normer, hun skaber uro og skandaler, og bliver af øens befolkning kaldt heks. Også i denne bog er der masser af magi, og heden på øen indgår i beskrivelserne af personerne, så man forstår intensiteten i deres følelser.

Alice Hoffman skriver godt og medrivende og ikke uden humor. Man skal ikke lade sig afskrække af magien. Mere jordbundne læsere kan sagtens være med.

29. april 2022

Bøger af samme forfatter