Forfatterportræt

Anna Grue

Anna Grue
Anna Grue er en dansk forfatter, der i 2005 debuterede med spændingsbogen Noget for noget. Derefter gik det løs med flere spændingsbøger og krimier.

En række af bøgerne har Dan Sommerdahl som hovedperson. Han er også kendt som den skaldede detektiv. Det er foreløbig blevet til seks bøger i serien.

Efter spændingsbøgerne har Anna Grue i 2015 udgivet kærlighedsromanen Italiensvej.

Liv og forfatterskab

Men det hele startede i 1957, hvor Anna Grue blev født i Nykøbing Sjælland. Familien flyttede til Jylland og Anna Grue siger selv, at hun er opvokset i provinsen. Det er nemmere end at fortælle om alle stederne. Anna Grue blev uddannet inden for grafisk design, men har mest arbejdet som chefredaktør for forskellige magasiner.

Hurtigt efter debuten i 2005 udgav hun to efterfølgende krimier. De hedder Det taler vi ikke om og Dybt at falde. Dybt at falde er første del af serien om Dan Sommerdahl. Han er en reklamemand, der også har optrådt i et tv-program, hvor man gætter hvem, der bor hvordan. Anna Grue har meget bevidst valgt den profession til sin hovedperson. Hun er nemlig overbevist om, at mange reklamefolk ville være gode detektiver, fordi de har et stort kendskab til menneskers adfærd.

I 2007 blev Anna Grue forfatter på fuld tid. Det gav flere bøger i serien om Dan Sommerdahl, samt en novellesamling med titlen De andre. Det er ikke krimi-noveller, men mere psykologiske hverdagsdramaer.

Kærlighedsromanen Italiensvej

I 2015 udgav Anna Grue den dejlige roman Italiensvej. Det er ikke en krimi, men der er alligevel en hemmelighed, der lurer under overfladen.

Italienske Vittoria Contini ankommer i 1958 til København med et spædbarn. Hun bliver husbestyrerinde for en enkemand på Italiensvej på Amager, men det er tydeligt, at hun gemmer på en hemmelighed.

Der er både kærlighed og 50’er stemning i bogen, som også er spændende, da Vittorias hemmelighed først bliver afsløret til allersidst. Tonen i bogen er let og humoristisk. Anna Grue bor selv på Amager, så det borger for den korrekte lokalkolorit.

Både krimierne og Italiensvej er god og underholdende læsning.

22. juni 2016

Bøger af samme forfatter