Forfatterportræt

Danielle Steel

Silhuet af Danielle Steel
Danielle Steel skriver underholdende romaner med romantik og drama.

Man kan regne med Danielle Steel. Måske er det derfor, at der findes over en halv milliard kopier af hendes 163 bøger i 69 lande på 43 sprog. Hun udgiver seks bøger om året og er altid i gang med mindst fem. Samtidig.

Alle sammen ender godt, men undervejs oplever personerne dramatiske omvæltninger, intriger og sorg. Måske man fælder en tåre undervejs, men så ordner tingene sig og lykken venter. Det er kontrakten, som aldrig bliver brudt.

Danielle Fernande Dominique Schuelein-Steel blev født i New York-bydelen Queens i august for 70 år siden. Hun var eneste barn i et ulykkeligt ægteskab og efter forældrenes skilsmisse, voksede hun op hos slægtninge og tjenestefolk i New York og Paris.

Som skåret ud af en Steel-roman

Hun blev gift med en fransk bankdirektør, som mente, at kvindens plads var i hjemmet. Men arbejdshesten Danielle Steel fik job i reklamebranchen og begyndte også snart at tjene penge på sin livsvarige passion: Skrivning. Danielle Steel var gift i 17 år med faren til otte af sine ni børn, men har flere ægteskaber bag sig.

Hårdtarbejdende mor, med hjemmeboende børn til hun var over 60, ejer af et par gallerier og stifter af nogle sociale fonde. Passioneret elsker af mode, design og boligindretning. Et liv som kunne være grundskitsen til mange af hendes egne bøger, som også ofte foregår i New York eller Paris. Eller San Fransisco, hvor hun selv bor i dag, når hun ikke er i Paris.

Ingen roser uden …

Trods god økonomi har Steels voksenliv også budt på udfordringer. Mere end en gang har hun selv set mørket i øjnene og mærket kærlighedens smerte. Men hendes største sorg var tabet af sønnen Nick Traina. Efter en hård opvækst med bipolar lidelse, tog han sit eget liv, da han var 19. Om det skrev hun sin eneste ikke-fiktive bog: En stråle af lys.

Danielle Steel bryder sig ikke om betegnelsen kærlighedsromanforfatter. Der er romantik i mine bøger, har hun sagt, men bøgerne handler jo om hele livet: Om situationer i livet som vi alle kæmper med: tab, krig, sygdom, job og karriere. Endog sex. Men kun af den smagfulde slags forstås.

Døm selv, her er et udvalg af hendes bøger. Tiden og vejret indbyder til varme drikke og fantasirejser. Men pas på. Denne læser kendte ikke til Danielle Steel. Det gør jeg nu og siden har jeg ikke haft brug for tv-serier.

3. januar 2018

Bøger af samme forfatter

Sider