Forfatterportræt

Dennis Jürgensen

Silhuet af Dennis Jürgensen
Dennis Jürgensen er kendt som 1980’ernes store ungdomsforfatter med speciale i gys, fantasy og klodset kærlighed. Han er læst af flere generationer, har en fanklub kaldet Dennis-klubben og en lang række børne- og ungdomsbøger bag sig. Nu har han kastet sig over krimigenren kun for voksne.

Drengen der ville være forfatter

Jürgensen er født i 1961 i Hvidovre. Han var ikke speciel god i faget dansk, men historierne pressede sig på hos den unge Jürgensen. Da han gik ud af folkeskolen, begyndte han at skrive i stedet for at læse videre eller få et fast arbejde. De følgende år sendte han sine historier ind til forlag og fik mange afslag.

Trods alt debuterede han som kun 20-årig med Kærlighed ved første hik. Den humoristiske ungdomsroman fra 1981 blev en succes. I 1999 blev bogen filmatiseret og siden også til en musical.

Koldt ned ad ryggen

Efter debuten kastede Jürgensen sig over mørkere genrer som gys, science fiction og fantasy. Hans bøger gav ham en fanskare, der har fulgt ham i mange år.

På en boglanceringsturné i 2010 mødte han flere voksne, der er vokset op med hans litterære verden, og som nu ønskede sig Jürgensen-litteratur for voksne. Dette gjorde at han i 2014 udgav den første krimi i serien om Roland Triel.

Karakteristisk for Jürgensen er en jordnærhed og humor, samtidig med en makaber uhygge, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen. Han er svær at sammenligne med andre forfattere og når man går i gang med hans bøger, bliver man klar over at hans skrivestil er særpræget. Om det så er i hans børnebøger, ungdomsbøger eller i krimien for voksne, går hans stil igen. Hans to store inspirationskilder er Edgar Allen Poe og Stephen King.

Krimi kun for voksne

Løbende tjener er første del af en spændende krimiserie om efterforskningsleder Roland Triel. Triel efterforsker et makabert mord på en at taberne efter en retssag om retten til smykket kaldet Løbende tjener.

Ejeren af Løbende tjener udsættes også for et uhyggeligt overfald. Pludselig kommer Triel på sporet af morderen til det uopklaret drab på hans kone og mishandlingen af hans 13 årige datter fire år forinden. Med et hastigt tempo og et godt plot er serien en page-turner.

25. juni 2020

Bøger af samme forfatter

Sider