Forfatterportræt

Flemming Jensen

Forside fra bogen I ly af latter
Flemming Jensen blev i sin tid kendt som skuespiller. Først i revyer siden som nissen Lunte i Nissebanden. Siden hen er han også slået gennem som instruktør og forfatter, hvor det gerne er det humoristiske og samfundskritiske, der er fremtrædende. Han er også kendt for sit store kendskab til Grønland og kærlighed til landet mod nord. Han er født i 1948.

Karriere

Han er egentlig uddannet skolelærer og levede i starten af sit liv ganske traditionelt. Voksede op med kærlige forældre, gik i skole, blev konfirmeret, tog studentereksamen, blev skolelærer, giftede sig og fik børn. Et traditionelt liv indtil han som 37-årig kastede sig ud i et liv som kunstner på fuld tid.

Herefter gik det stærkt med revyer, teater, foredrag, at være instruktør og tekstforfatter og med egne shows i tv, såsom Jensen tonajt. Han kom dog ind i de flestes hjerter som den runde grødglade nisse Lunte i børnenes julekalender på tv. Sideløbende med dette har han skrevet en del bøger.

Han har også i en kort periode været cirkusdirektør i Tyskland samt boet både i Grønland og i England.

Bøgerne

Kan man skrive breve til sin hund? Ja, Flemming Jensen gør, når han i Breve til Mogens skriver hjem til sin hund ude fra verden og fortæller på en lunefuld måde og med selvironi om de forskellige landes særpræg. Flemming Jensens rejsebreve er oftest morsomme, indimellem sure, men aldrig kedelige.

I Vejledning i sælfangst - og andre beretninger fra en grønlandsk bygd kommer humoren også til udtryk, når han fortæller om sine oplevelser i Grønland, hvor han var lærer fra 1973-75.

Flemming Jensen er kendt som den sjove mand. Der er en gennemgående humor i hans forfatterskab, men han har også gerne et budskab i sine bøger og også en samfundskritisk holdning til mange ting.

Som for eksempel i Bankrøver blues, hvor statsministeren må myrdes af sin spindoktor, fordi ministeren vil til at bestemme noget selv.

I ly af latter

I hans selvbiografi I ly af latter skriver Flemming Jensen om et alvorligt liv fyldt med latter. En personlig øjenvidneskildring, hvor alderen mest tager form som smilerynker, og selv om han mestrer mange forskellige ting, så handler denne bog om skuespilleren og forfatteren Flemming Jensen, som fortæller om mennesket Flemming Jensen.

21. november 2023

Bøger af samme forfatter